Suzio sam izbor, tj. 99% da sam odlučio, izbor je pao na ovaj FreedConn, razlozi su:
- postoji tema na drugom moto forumu di je većina njih kupila upravo ovaj uređaj i svi zadovoljni
- ima samo 1 multifunkcionalnu tipku, praktičan što se tiče rukovanja (nešto poput Sene tj. top proizvođača po pitanju moto komunikacije, ali mu je zato i cijena ~200$)
- dobije se dva para slušalica tj. mikrofona, jedan namijenjen za otvorenu kacigu, drugi za zatvorenu kacigu
Mane su mu što je full duplex komunikacija omogućena samo s još jednim vozačem. Znači nema grupnog chata, al tako je na većini uređaja u ovom cjenovnom rangu (~35-40$), osim kod FreedConn-a Tmaxa, al izgleda mi da nije lako rukovat s njim, gledao po youtubu recenzije ljudi muku muče s njim + šta nije moguće smanjiti jačinu zvuka jer kolut ide u samo jednom smjeru, dakle morate pojačat do max. da bi u sljedećem koraku došli na min. Isto tako pisme možete listat samo unaprid, nema vraćanja unazad. Napravili multifunkcionalnu tipku, a moguće je s njom u samo jednom smjeru ić. Bezveze.
S druge strane ovaj V6 intercom koji mi je prvi zapeo za oko je otpao jer sadrži na sebi 9 tipki, možete mislit kako će te s rukavicama uspit pogodit pravu tipku. Znači, totalno je nepraktičan šta se tiče rukovanja s njim. Također s njim nije moguć group chat, ali se kao istovremeno mogu 6 ljudi spojit. Ostale funkcije su mu iste kao i poviše navedenom, samo šta sa ovim FreedConom se dosta lakše rukuje.
Što se tiče montaže na kacigu, dosta je jednostavno, u 15ak minuti se sve smontira (ako kaciga ima predviđene utore za slušalice i odvojivu postavu). Ali problem je što kad se montira na originalni nosač, s obzirom da se kabel od slušalica ukopčava od dole, moguće je da prilikom okreta glave zakačite s priključkom o jaknu, pa često kontakt ode. Iz tog razloga ljudi ne koriste baš originalni nosač, nego sa obostrano ljepljivom trakom zalijepe uređaj malo više na kacigu.