Tehnički kutak > Garaža
Kymco Downtown 300i 2011. god.
Deki.:
Metzeler ti je igra na sigurno, Heidenau ljepilo za cestu.
Dunlop nisam vozio, kolege forumaši imaju loše mišljenje o njima
Poslano sa mog SM-A530F koristeći Tapatalk
Kiki031:
Da, ni meni baš ne ulijevaju povjerenje... Djeluju mi dosta "plastično", a na test vožnji mi je proklizao prednji kotač prilikom, srećom, vrlo sporog skretanja na semaforu, jedva sam ga zadržao da ne padne. Uopće se ne osjećam sigurno s njima, kružni tok i skretanje odradim kao baba na biciklu od tada i jedva čekam da to promijenim. Možda je do starosti gume, možda do kvalitete, ne znam, ali idu dolje svakako.
Corector:
Imas Dunlop ScootSmart gumu naprijed. Nije ni cudo da si skoro flisnuo s DOTom 2015, izgubila je svojstvo. Jednom je netko dobro rekao, te neke gume kao da su samo premazane , a ispod je plastika.
Bacio sam oko da vidim sto ti se nudi, izbornije velik ali ima guma s kojima ces sigurno biti zadovoljan.
Pogledao sam na kupigume.hr
- Metzeler feelfree
- Bridgestone Battlax
- Heidenau K81
Ove 3 ti odskacu kvalitetom i dugotrajnoscu gripa od ostalih koje su samo "premazane" (jer ih prva kisa ispere ili cim se za 0.01m pptrose ne drze vise kao nove), ovo je satirickki opis jer se po mokrom moras kao po ledu ponasati,.
Osjetiti ces i dosta vecu udobnost, jer gume mogu na sebe preuzeti nevjerojatno puno.
Izgleda da je caka u tome sto ove gume koje drze puno bolje na mokrom i izdizu na prednji, stoji u tome sto im u deklaraciji pise "Silica Rich", sto je vise ima to bolja svojstva na mokrom.
Kiki031:
Hvala puno, lega, na trudu i savjetima. Kao da si me gledao iza leđa - točno te 3 gume sam i gledao nakon što mi je i Deki preporučio, vjerujem da će biti upravo jedan od ta tri branda, ovisno koji mi u tom trenutku bude najpovoljniji/dostupan. Da, mogu ti reći da sam osijedio za dodatnih 16 vlasi kad sam proklizao, a još ga nisam ni kupio. I to baš onako, penzionerski, skrećem baš iz razloga što ne poznam motor, ne znam ponašanje, osjećaj... Jedva ga zadržao da ne tresne, nije lagan. Gledao sam po računima servisa, gume su promijenjene u 6. mjesecu 2015. godine na 26500 tkm, sada je na 34150 tkm - dakle, jasno kao dan - i da su najbolje, sahranjene su.
3alfa3:
--- Citat: Corector - 05 Studeni, 2019, 09:40:23 ---Izgleda da je caka u tome sto ove gume koje drze puno bolje na mokrom i izdizu na prednji, stoji u tome sto im u deklaraciji pise "Silica Rich", sto je vise ima to bolja svojstva na mokrom.
--- Kraj citata ---
Da, osim za mokro, takve gume imaju obicno i dulju trajnost. Michelin (barem za motore) je poznat po tome: odlican na kisi, trajan, ali cijena je donekle grip na suhom kod zestoke voznje (nista strasno, ali postoje bolje).
Gume su uvijek kompromis i ili ces zrtvovati malo na suhom da bi na kisi i hladnom bio siguran, ili ces zrtvovati (najcesce puno) po hladnom i kisi, ali na suhom imat odlicnu gumu.
Isto vrijedi i za dugotrajnost vs grip: jedno s drugim ne ide.
Sve to je nekada bilo puno izrazenije, gume su danas bitno bolje nego prije 10-20 i vise godina, ali sve sto sam napisao stoji, jedino su te razlike danas manje, a gume su u svim segmentima bolje nego nekada
Ako je voznja i po mokrom, pa makar i samo par puta na godinu, a pogotovo ako se vozis svakodnevno, moj savjet je gledat gumu koja ce bit dobra po mokrom jer dovoljno je jednom past pa da se lupas po glavi "zasto nisam odabrao drugacije"
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju