Dakle, da predstavim svog novopridošlog ljubimca uz par riječi o tome kako, zašto i što je to muška menopauza... Znači, nakon što je obostrano šamaranje argumentima kako postoje puno važnije stvari trenutno za napraviti (a bome ih ima, to joj moram priznati) i kako je to sve muška menopauza (a kada mi muški nismo u toj menopauzi kad je o našim igračkama riječ!?) s jedne strane i uvjeravanja zašto mi je to nasušno potrebno s druge strane, odlučio sam se ostvariti dječački san još od brodoloma neprežaljenog Tomosa automatica i krenuti u nabavku prometala na dva kotača koje nema krov i koje ne moram pokretati naprijed pedalama ili odgurivanjem nogom ili puniti na utičnicu. Tako sam početkom ove godine od frenda kupio Apriliu Sportcitiy One 50 koja je godinama stajala u garaži, za bezobrazno malu, simboličnu svotu u iznenađujuće dobrom stanju. Registrirao, ulickao i odmetnuo se u bajkere! Moja sreća splašnjavala je obrnuto proporcionalno sa rastućom spoznajom kako, dok se vozim, izgledam kao da mi je u stražnjici zaglavljeno nešto malo što ima kotače na kojima se rulam po cesti i ometam ljude u vožnji. Slijedom rečenoga, po principu "ključ za ključ", zamijenim Apriliu (2010) za Piaggio X9 125 (2002), "debelo krme" koje mi se pokazalo začuđujuće udobno i lijepo za vozikanje! No, shvativši da bih ipak htio nešto jače, mlađe i ljepše od toga (a možda je ONA u pravu, možda ipak je muška menopauza!), a u Piaggia ionako treba uložiti znatnu svotu kako bi ga se dovelo u pristojno stanje, odlučio sam ga prodati i krenuti u potragu za "onim pravim". Položim "A" kategoriju, prodam "prase" za kudikamo bolju svotu nego sam ga nabavio, rasprodam sve što ima vrijednost, a stoji mi bez veze i krenem u otkrivanje svojih želja i fantazija. U toj fazi, između ostalih potencijalnih skutera, posebno mi se izdvojio upravo ovaj model i skontao sam da je to to - to je ono što želim. Cijenovno nedostižan, pretpostavio sam da će i ostati na tome da ga samo želim, a tada mi se pukom srećom dogodila situacija u kojoj sam došao do ovog svog - kupljen je u Kymco salonu u Osijeku, s time da je vlasnik pristao na znatno nižu cijenu. Uglavnom, skuter je redovno servisiran u ovlaštenom servisu, svi dijelovi prilikom velikog i ostalih servisa su originalni i, unatoč brojci od 34 tkm, skuter je, mehanički, u vrhunskom stanju, a ni kozmetički nije loš, iako ima par sitnica od kojih sam neke već riješio. Vozi prekrasno, probao sam malo i "razvući" na obilaznici - 147 km/h po satu i nije još dao sve od sebe. Kolika je STVARNA brzina, doista ne znam, ali nije mi ni važno - neće služiti za jurcanje i naganjanje, ipak sam ja gospodin u godinama kada to nije primjereno (uskoro punim 43 - dakle, mlad, ali iskusan
) Evo, budući da sam ovo pomalo oduljio, prestajem s pričom i dajem par sličica na uvid: