Ostalo > Razne offtopic teme :)
Desulfatizacija akumulatora
zvonkec92:
Nista ni od ovog, za 2 dana samo kvrcka relej alnasera, izmjerim ono 10v. jebiga probao sam sad znam da sam đaba krecio a visak magnezij sulfata su sipat u kadu i napravit jednu finu kupku
balki:
Naavodno ljeci mamurluk ko rukom odnešen;-))
3alfa3:
Imao jucer zanimljiv slucaj, nikad u zivotu takvi simptomi neispravnog akumulatora nakon sto je sve bilo ok par sati prije, obicno bi skuzio kad slabi pa bi zamijenio ako bi bio star, i ne, nisam zaboravio ugasit svjetla ili neki drugi potrosac nakon zadnje voznje koja je bila par sati ranije. I prvi put u zivotu da ne mogu zbog akua upalit auto, a vozim od 1991.
Ujutro auto upalio ko mina, vratio se kuci normalno. Par sati kasnije ko da mi je neko ukrao anlaser ;D , ni da skljocne, kamoli zavrti motor, a voltaza 12,7V. Dam kontakt ili upalim svjetla (koja ne svijetle), 0-1V mjerim. Cim ugasim potrosace, nazad 12,7V. Posudim struju sa vanjskog akua, auto upali normalno.
Danas stavio novi aku (Yuasa), a ovaj izvadjeni, exide premium koji je 5 godina izdrzao i do jucer radio savrseno probao debelim kablom slusirat da vidim jel bu uopce zaiskrio: nije, nis, MRTAV.
Corector:
Ova sitiacija s akuom u autu je redovita i najucestalija pojava, bas kurvinski. Ne bi bilo lose furati 2kom kabela u gepeku, stari me zvao jednom u 1h noci, sestricna s parkinga, bila je situacija i na moru i jos par puta tako. Najgore je kad izmjeris napon, a on je prihvatljiv 12.xx, cak i svjetla rade (doduse na par V manje), i kada krenes anlasovati onda vidis da je to recimo 8V ili manje, zna biti i nula. Ovi danasnji akumulatori za koje istreses po 100 do 150€, jedva 5 godina potegnu. Neki dan sam mjerio Vartu s uredjajem za ispitivanje i od 900A sada ima 500A, jer sam skuzio da bi mogo biti iznenadjenja.
zvonkec92:
Zanimljivo skroz, kaj se desi unutra da tak najednom samo rikne i zakaj uvjek orginalni akumulatori na autima nerijetko drze i po 10 godina dok sve ostalo kaj kupis jedva 4-5
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju