Ostalo > Razne offtopic teme :)

Desulfatizacija akumulatora

(1/7) > >>

zvonkec92:
Gledam hrpu videa na jutubu di ekipa ispire stare akumulatore sa sodom bikarbonom i magnezij sulfatom pa posle punjenja akubkao ispravan. Jel to iko pokusavao od vas balkanaca da podijeli iskustva sa ostalima.

balki:
Ja kupio od kineza desulfator i testiro na totalno mrtvom akumulatoru i nije pomoglo. Ako hoces svrni do mene po to pa probaj.
(Prema opisu salje jake naponske peakove i njima skida naslage sulfata sa olovnih ploca)
Ovo sto spominjes nisam probao

zvonkec92:
Ako je samo stvar i naponu imam jedan punjac koji puni sa 15.7 V i 10A ( 10A je max, nema ampermetar neko ga razbio pa neznam trenutno kolko vuce ) samo neznam kolko dugo treba na to bit spojen, i jel to dovoljno ili treba jos vise Volti. Za sada sam ga isprao 3x sa toplom vodom i sodom bikarbonom, dosta mulja i crne vode je izaslo, zatim razmutio zlicu i pol Magnezij sulfata u 4 deci vode, s tim napunio aku i stavio na lidlov punjac na mode za skutere to je valjda najslabiji mod. prije svega toga aku je bio na 3-4V i sa onim gore punjacem prvim spomenutim kaj daje preko 15V sam ga dobio na 12.8. Ugl sad je na lidlovom do sutra ujutro pa bum vidio kakvo je stanje. Neznam samo kad sve te procese zavrsim dal u aku ide bas kiselina za akumulatore ili destilirana voda  :icon_scratch:

robyakarider:
pa ako je suh onda valjda kiselina

matija84m:
A sad kad ga punis kaj je unutra? Samo voda?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju