Općenito > Propisi
Rekorder sa 48000 kuna kazne na mopedu
Pulss:
--- Citat: balki - 30 Rujan, 2019, 09:23:24 ---
--- Citat: matija84m - 29 Rujan, 2019, 15:09:15 ---Frend naletio sa 0.65 i to mu umanjili na 0.55 i to je minimalna kazna 3000 kuna i mjesec dana zabrana upravljanja tom kategorijom
--- Kraj citata ---
Da zna puhat proso bi ispod radara.
1. Alkometar ima algoritam tak slozen da mjeri VOLUMNI omjer alkohola u izdahnutom zraku pri kraju ukupnog vremena puhanja.
2. To je zato jer tada ispuhujes zrak iz "dubine pluca" tj "ustajao" zrak iz perifernih alveola koji je najvise kontaminiran alkoholom jer se ne izmjenjuje bas efikasno kod plitkog normalnog disanja potaknutom micanjem osita.
3. Da bi volumni omjer bio sto povoljniji za tebe moras prije puhanja vise puta hiperventilirati pluca forsirajuci svaki puta maximalni izdah. (Na taj nacin se isforsira da i periferija pluca bude izventilirana)
4. Na kraju odradit maximalni izdah pa odma maximalni udah i ODMAH poceti puhati. (Na taj nacin se osigurava najmanji moguci volumni omjer alkohola u izdahnutom zraku jer si "ispro" pluca pa u njih utovario max mogucu kolicinu svjezeg zraka i odma poceo puhat da bude sto krace moguce vrijeme kontaminacije).
:headbang: Poznavanje fizike i tehnike te cesto moze spasiti u zivotu;-)
--- Kraj citata ---
Moras bit jebacki munjen u glavu da izjavis da te poznavanje varanja na alkotestu moze spasit u zivotu.
Ja majkemi ne znan jesan li ikad ista gluplje u zivotu cua.
Jel ti palo napamet ne vozit kad pijes ? :angry7:
3alfa3:
--- Citat: Deki. - 30 Rujan, 2019, 12:53:11 ---I ja sam tako napravio pa mi prijetio s vađenjem krvi.
--- Kraj citata ---
Samo prijetio, njemu je jednostavnije pricekat slijedeceg nego se s tobom vucarat po bolnici, pogotovo zbog eventualnog malog prekoracenja
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
PchelaUbica:
Ja ne mogu vozit bez 0.5 u krvi
Deki.:
--- Citat: 3alfa3 - 30 Rujan, 2019, 14:03:12 ---
--- Citat: Deki. - 30 Rujan, 2019, 12:53:11 ---I ja sam tako napravio pa mi prijetio s vađenjem krvi.
--- Kraj citata ---
Samo prijetio, njemu je jednostavnije pricekat slijedeceg nego se s tobom vucarat po bolnici, pogotovo zbog eventualnog malog prekoracenja
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
--- Kraj citata ---
Njihova politika, prijete sve i svašta a na kraju prođeš lišo. Prošle godine me naganjo pod rotirkam, navodno vozio 60 iznad ograničenja, to bi bilo 4km ispod maximalne brzine koje sam izmjerio na skutu i onda dobio pisanu opomenu
balki:
Sve dok Sanader, Bandic, Kalmeta, Todoric, Turudic i slicni ne izadju na rociste i kazu "da kriv sam. Da opljackao sam drzavu i gradjane. Da vozio sam brzo. ...koja mi je kazna?..."
sve do tada mi nece biti neugodno sluziti se svim nekriminalnim i pravno prihvatljivim mogucnostima da me ne oderu i onda te pare potrose na trecu ruku farbanja tunela ili gradnju spomenik od 45 miliona kuna. Neki se furate na bezgresnost i mozda i jeste korektni sto se tice "ne vozi pripit" (iako sumnjam da se niste ogrijesili i po tom pitanju ponekad), ali garant imate drugih grijehova poput brzine, preticanja, nabrijavanja skutera, tipkanja u voznji, trava nije droga i sl... pa se sami sebi opravdavate "ma to sam ja, supervozac, imam kontrolu, to moje je ok al ovo sto drugi rade nije i sl."
Ak zelis meni rec da sam tenkre onda moras bit siguran u sebe da si 100% cist u svemu, jer ak imas putra na glavi po bilo kojem pitanju ko si ti onda da mene postrojavas po visini;-))
Ne bit ofca. Pazit na sebe i druge. Bit dobar frend, decko, suprug, tata. Ne sjedit na mrzlom betonu. Ne gledat dok neko vari.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju