Pozdrav, imam problem sa skuterom več neko vrijeme, radi se o NRG Power motoru 2004 godiste sa profilne slike. Karburator je neki zamjenski, promjenjen pred 3 godine, svječica je nova.
Detaljno kronološki ću objasniti što se dešava pa se nadam nekom savijetu što bi moglo biti, i nadam se da neču izkomplicirati previše, a vjerojatno hocu.
Uglavnom, direktno nakon vožnje motor mogu paliti na alnaser ili kurblu bez ikakvih poteškoća, nakon 5-6 sati stajanja motor nemoze na alnaser više upaliti, a ako zaverglam na alnaser i ne upali iz prve nemogu ga ni na kurblu više. Znači nakon 6 sati stajanja jedino na krublu pali. Nakon 12 sati upalit će samo na 5 sekundi i to jedino na kurblu i nakon tih 5 sekundi se gasi neovisno dali ja dodao gasa ili pustio na minimumu, i nakon toga mogu verglat i kurblat u beskonacno ali on nece upaliti. E , sad, nakon tih 12 sati kad ne upali kako treba....ako ga dugo dugo kurblam ( cca 5-10 minuta) nece upaliti ali ce upaliti bez problema 10 sati nakon tog dugog kurblanja u prazno. A ako odmah odustanem od kurblanja ( cca 2-3 puta zavrtim i ne upali ) opet nakon neko sati ce upaliti samo na 5 minuta i zagasiti se i onda sve u krug.
Znaci evo ovog trenutka nemogu ga upaliti jer ga nisam vozio 2 dana, upalio je dakle na 5 sekundi, zagasio se, i sada sam ga ja verglao 5 minuta tako da budem siguran da cu ga sutra ujutro sigurno moći upaliti.
Nekako ga "održavam" već mjesecima na način da nastojim ga paliti svakih 10 sati ali se dogodi da odem negdje i on odstoji i banana sve izpocetka.
Još jedan problem je da se skuter nekad pogasi u vožnji dok se ne zagrije. Unutar 2 minute od startanja. Upali brzo ponovno na alnaser/kurblu ako sam stao ili sam od sebe ako imam dovoljno zaleta/nizbrdo , ako je u brzini kvacilo i otvorim rucku goriva na ful.
Hvala.