Tehnički kutak > Garaža
Yamaha Zuma
zvonkec92:
Naravno, doleti jedan dan da skocimo na otpad po materijal pa cemo ga sklepat
matija84m:
--- Citat: mic - 24 Listopad, 2022, 00:01:41 ---Da, kod ove radilice je malo nezgodno mjeriti odstupanje na kraku kod variomata s ovakvim stalkom. Ali opet bez obzira što je komparator naslonjen blizu točke dodira kraka i stalka svejedno je moguće očitati odstupanje kojega je bilo. Prije centriranja je komparator pokazivao 2-3 stote odstupanja na mjestu gdje stoji naslonjen u videu dok je na strani magneta gdje je moguće nasloniti komparator skoro na sami kraj radilice odstupanje bilo 5-6 stotih. Uz par laganih udaraca radilica doveo sam ju u centar. Na samom kraju radilice na strani magneta je odstupanje također 0.
--- Kraj citata ---
Ali sada da stavis tu istu radilici medu siljke kako zvonkec kaze onda bi tek vidio da nisi u nuli.
mic:
--- Citat: zvonkec92 - 24 Listopad, 2022, 10:11:56 ---Naravno, doleti jedan dan da skocimo na otpad po materijal pa cemo ga sklepat
--- Kraj citata ---
Eeeee to ću imati na umu svakako, taman da i ja vidim taj sveti otpad :laughing6:
Matija - Moguće je da si u pravu. Volio bi baš probati staviti tu radilicu među šiljke pa vidjeti odstupa li i koliko. Zanimljiva bi informacija bila za sve nas.
matija84m:
Jednostavno je. Cim veci krak veca preciznost. Ne podcjenjujem tvoj rad i trud vec samo komentiram :icon_thumright:
mic:
Istina je to zato i mene baš zanima kolika je razlika između dvije vrste stalka.
Nisam ni mislio da podcjenjivaš, ne brini se.
Meni je baš drago da ste se uključili malo u temu i diskusiju :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju