Tehnički kutak > Garaža

Yamaha Zuma

<< < (86/90) > >>

challenbeen:

--- Citat: zvonkec92 - 23 Listopad, 2022, 19:03:30 ---Treba ti jos jedan stalak da radilica ide među šiljke jer ovak kad ih vrtis na lezajevima nemas gdje na kraku variomata prislonit komparator

--- Kraj citata ---

Je roki, u planu ga je sloziti od kad si mi ga spomenio. Ovo je stvarno bilo na brzinu složeno tako da smo ja i Mic zadovoljni za sad. Bas sam mu rekao danas da ču u skoroj budučnosti složiti bolju, samo moram nać te šiljke i složiti sistem da se može koristiti veća i manja radilica.

matija84m:

--- Citat: zvonkec92 - 23 Listopad, 2022, 19:03:30 ---Treba ti jos jedan stalak da radilica ide među šiljke jer ovak kad ih vrtis na lezajevima nemas gdje na kraku variomata prislonit komparator

--- Kraj citata ---

Da. Jer sada se vrti na dosjedu, a na tom istom dosjedu mjeris odstupanje kojeg nema, zapravo nemoze ga ni bit. Tako da ovakav nacin nema smisla

mic:
Da, kod ove radilice je malo nezgodno mjeriti odstupanje na kraku kod variomata s ovakvim stalkom. Ali opet bez obzira što je komparator naslonjen blizu točke dodira kraka i stalka svejedno je moguće očitati odstupanje kojega je bilo. Prije centriranja je komparator pokazivao 2-3 stote odstupanja na mjestu gdje stoji naslonjen u videu dok je na strani magneta gdje je moguće nasloniti komparator skoro na sami kraj radilice odstupanje bilo 5-6 stotih. Uz par laganih udaraca radilica doveo sam ju u centar. Na samom kraju radilice na strani magneta je odstupanje također 0.

zvonkec92:
Medu siljcima je lakse, mjeris samo na dosjedima i to je sve nemoras na kraju krakova.

mic:
Imaš li kakvu ideju kako napraviti neki jednostavni homemade stalak sa šiljcima?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju