Tehnički kutak > Garaža

Yamaha Zuma

<< < (74/90) > >>

Dragster 50:
Kako si blokove oprao?  :icon_thumright:

mic:
Dimmerom i četkicom za zube.
Oko dva sata mi je trebalo da operem blokove, bilo je dosta zapečene prašine i ulja.
Sa dimmerom treba biti pažljiv jer ako je zamiješan malo jače i ako se ostavi duže na golom aluminiju aluminij krene mjenjati boju u neku tamniju nijansu te
ostanu neke fleke.
Piše čak i na etiketi od boce da treba biti pažljiv kada se pere aluminij ako se dobro sjećam.
Nakon pranja dimmerom nisam bio baš pre zadovoljan izgledom blokova.
Bili su čisti ali su bili tamni dosta zbog upotrebe dimmera.
Tada mi je vječni drugar Buddy_94 otkrio da Ivasol odmašćivač ne uzrokuje to tamnjenje blokova nego radi baš suprotno, daje neki efekt izbjeljivanja.
Tako da sam ih tada natopio Ivasolom još jednom ili dva puta, protrljao i isprao dobro.

Vragolasti Denis:
Imao si serijsku radilicu ? ona je 10mm na minarli masinama , sada si uzeo topovu radilicu opet 10mm promjera ?
Cistoca je pola uspjeha svaka cast.

Dragster 50:
@mic
I ja sam na Ivasolu i četkici za zube, mislio sam da imaš lakšu šemu.

mic:
Vragolasti Denis - Da, serijska radilica je zamjenjena Topovom istih karakteristika. Radilice izgledaju baš identično što se tiče polutaka, a u klipnjači su neke sitne razlike.

Dragster - Ne znam postoji li lakša šema. Mislim da je to jedini način detaljnog i uspješnog pranja prljavih blokova za nas amatere koji se zezamo sa ovim stvarima kod kuće. Pretpostavljam da bi najbolji i najljepši rezultat bio kada bi se blokovi pjeskarili sa nekim finijim medijem za pjeskarenje, ne mora nužno biti pijesak. Netko tko se s time bavio će bolje znati, ja ovako samo nagađam.
Pratim neki kanal na youtubeu od lika Allan Millyard koji slaže razne mašine i vidim da dijelove sve poput blokova i cilindara od aluminija šalje na čišćenje, a taj postupak čišćenja naziva "vapour blasting". Dijelovi mu vrhunski izgledaju, trebalo bi se malo zadubiti u to i vidjeti kakav je to točno postupak.
Evo ovdje u videu se može vidjeti kako izgledaju alu blokovi i alu cilindri nakon te obrade.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju