Tehnički kutak > Garaža
Yamaha Zuma
Tomi_ZG:
Ja mislim da ti je najpametnije pokušat približno kopirat Zvonkecov prijenos
Taj mina prijenos je pomalo blesav,imao sam ga pa znam,danas valja,sutra ne valja
mic:
Istina, prevrtljiv je mina prijenos i to sam baš više puta pomislio i sam. Jedan dan sve super, drugi dan malo sporije radi pa onda za par dana opet sve super :dontknow: Vidio sam da je Zvonkec puno radio na prijenosu, više puta sam čitao njegovu temu i uvijek se zadivim kad vidim koju je izlaznost remena postigao. Ima tu puno isprobavanja i štelanja valjda, ima i u tome gušt. Pomalo i nadam se da ću i ja kad tad usavršiti ovaj mina prijenos. Ako ne uspijem uvijek ima opcija prelaska na pia grupaciju :toothy9:.
Evo jedan video u kojima se vidi par različitih setupa prijenosa sa Tpr i Polini variomatom.
Iz videa se može vidjeti da velike razlike između ubrzanja sa različitim variomatima stvarno nema. Sve se vrti oko brojke od 19s 0-80km/h.
Sa Polinijem mi je start trom zbog toga što remen nikada ne sjedne skroz do bolcne iako ima 1,8mm šajbi dodano. Dodavanjem polini 22kg opruge start postaje malo bolji i malo je življi na gasu ali opet nije to to.
Vratio sam nazad tpr variomat sa bijelom malossi centralnom te se odmah osjeti kako je živahniji na gasu i bolje starta.
Sada bi se trebalo malo poigrati sa dužim / širim remenima i možda malo i zavrtiti variomat u tokarski :laughing7:
Corector:
Slike su ti stare skoro 10 godina. Tad je tek izasao taj model s brisacem. Velis dobra obrada, ja sam bio sokiran tada kako je grub, jer su prije bili kao kromirani glatki fino.
Ove tvoje izlaznosti remena s Polinijem su bolje kao sto vidis, taj je vjerojatno i Danijel vozio cim je Luna imala dobar top speed. Kasnije sam i ja imao TOPa i ostvarivao toliku izlaznost.
A gle startni polozaj remena, znaci polini krece iz dduge brzine. Kako ti se to manifestira?
Edit: sad sam vidio zadnji post, sve je jasno u skladu a ocekivanjima.
Borio sam se i sa onim Polini od 9 rolica i takkdjer krece iz druge brzine.
Slucajno ako imas.priliku probat,Hebo Next ge eration vario daje jebacki start i izlaznost, mislim da je najbliza konkurencija Doppleru, oni odskacu.
matija84m:
Znaci i polini je poceo fusat sa piksama. Meni je malosi mhr tako pustao neko ulje po bolcni i nije to dobro. Takva piksa ce brzo dobit zracnost i krecu problemi. Zapravo se sve svodi na to da su novi djelovi na jednom jadnom nivou. Napravljeni za sezonu i gotovo. Tko se manje vozi mozda dvije.
Sa malossi mhr sam napravil jedva 10 tkm. A znamo da stari variomati uredno voze po 40tkm.
Serijski pia variomat iz 2000 g ima masu kilometara odvozenih i nema lufta. I ne zamaze bolcnu. Znaci materijali su smece.
Corector:
Da, ja nisam kupio novi variomat ne sjecam se od kada, osim onog Mhra od Daxa. Variomati imaju na desetke tisuca kilometara i 2 sam stavio sa strane s namjerom da izmjenim broncu.
Zbog takvih scenarija, htio sam kupiti 2 brisaca u Lagercommerceu, i ubaciti masti u medjuprostor 2 bronce pa experimentirati, ali evo nije me bas toliko nasekiralo i gura se nekako.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju