Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner SP50 SC by Lju
dario007:
Sve sta je pri kraju ce vrisnut ubrzo nakon stavljanja kita.
Ako ides na kit,a oces da bude sve kak spada,onda nova kvslitetnija radilica,lezaji,semerinzi,iglicasti i kit.Kad tako napravis znas sta imas i jedino tako sam se osobno navozio da nisam mislio.Polovicna rijesenja kad tad dodu na naplatu,samo netko ima srece,netko nema.
Dok je sve ispravno nista ne diraj,kad eventualno prozuje lezaji ili se nesto desi,napravi sve u kompletu i gotovo.
lju989:
--- Citat: dino73n - 25 Kolovoz, 2019, 13:38:35 ---Mozda taj instrument za mjerenje kompresije ne pokazuje tacno. Ako super radi na leru i pali na zub kompresija je ok. Prije da su ti rolice preteske uz taj ljubicasti feder. Probaj sa 5.5gr rolama.
Ne treba ti veca dizna od 64.
Sent from my Mate10pro using TapatalkPro
--- Kraj citata ---
budem probao staviti te 5,5g natrag gore, makar dok su bile gore hladan mislim da mi je prevrtao (okretaji na 10 300 u startu), zagrijanog nisam pratio ....
lukazikaovic:
imas skuter koji ima ispod 10 000 km. Ako malo bolje procitas runnerov service manual skuzit ces ta je to kilometraža na kojoj se prvi put minja potrosni materijal (rolice,remen, klizaci i ovo sta triba od tekucina)
nemaš se tu šta zamarat sa kompresijon. Serijske termogrupe mogu odvooozit kilometara i kilometara.
Ako ti se nije desila nikakva havarija da si osta bez vode ili ulja,nemoj da ti pada na pamet otvarat masinu.
sta se moje garaze tice sr50 (piaggio mašina) je kupljena 2004 odvozeno je bilo 31000km kad se desija prvi kvar.Propiša semering vode,otac nije vidija i zalipija klip jer je masina ostala totalno bez vode u voznji. Znaci od 2004. do 2018. od kvarova je imala 2 pokvarene svjecice.
a sta se mog runnera tiče otkad je složena nanovo generalka sa kiton odvozeno je 15k km. u tin kilometrima ima san par kvarova, ali to su mahom dijelovi koji su odsluzili svoje i nisu bili minjani na generalci (kvacilo,polutke,pumpa goriva,namotaji). Triba imat na umu da je moj runner ipak 2005. godište i da ima skoro 40k na celeru. nabrojane stvari se garant nisu prominile nikad tj jos su bile tvornicka ugradnja.
Inace odlicno ti je ocuvan runner, stvarno dobar ulov. Krajnja mu je odlicna! Toj mašini jedino šta trenutno treba je šta manje badanja,a sta vise voznje :laughing7:
Tomi_ZG:
I ja mislim da je bolje ne otvarat dok tak dobro vozi,potpuno nepotrebno
matija84m:
--- Citat: Oliverxxx - 25 Kolovoz, 2019, 15:52:55 ---Ako je sprava za mjerenje kompresije na onaj gumeni konus a ne na navoj svječice onda sigurno pokazuje manje...
--- Kraj citata ---
Mozda si u pravu ali kad ga dobro stisnes na glavu i vrtis motor 10sekundi trebalo bi bit tocno izmjereno. Tako sam ja mjeril jednom prilikom i mislim da ne fula samo ga treba duze vrtit :icon_tongue:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju