Tehnički kutak > Napravi sam
Kako otežati rolnice za variomat
matija84m:
Na piaggiu 50 sa malossi variomatom su rolice vjecne. Nikada ih nisam mjenjal sbog potrosenosti. Uglavnom voze i traju. :headbang:
Ali durale su mi i na morini masini kad sam stavil malossi variomat. Nakon 7 000km su bile ko nove i tada sam prodal skut. Tako da neznam sta tebi popapa rolice.
gavranpero:
Poenta mog ganjanja idealnih rolnica je ta da rolnice iste težine, a različitih proizvođača ne daju iste okretaje. Znači 5g Vicma i 5g Leo Vince ne daju iste okretaje. Malossi nemam te težine, ali isto nakon par dana ekstra starta sa 7g (došle uz multivar), opet imam pad performansi.
Možda da imam kit 70cc, ne bi primjetio razliku, sa 50cc zamjenskim cilindrom primjetim itekako. ;D
balki:
Jednom sam otežavao rolice umetanjem plutenog čepića, mislim da mi je falilo 0,2 ili 0,3 grama ak se dobro sjećam;-)
gavranpero:
Nije ti pluta izletjela prilikom obrtaja ?
Pošto mi 5g ipak nije dobra težina (prevrtava i dere se kao magarac, a ne ide baš nešto), odlučio sam da idem na 5.5g. Tu sam koristio tvoju metodu Dario, znači bočno izbušio svrdlom 6.5mm, ureznica M8 i stift vijci m8.
Prsteni su novi, jer na prethodnom bušenju sam koristio iz Leo Vince rolnica 15x12 (iste dimenzije), tako da sam imao nove za ponovno otežavanje. Jedino me sad strah da ne izleti koji vijak, iako sam uradio kako si rekao, navoj nisam do kraja i super ljepak kod zatezanja. Jedna mi je malo lošija ispala, jer navoj sam ukrivo počeo. ::) Nisam je mogao dotegnuti kao ostale, jer je navoj po cijeloj dužini. Valjda neće ispasti i poderati mi multivar. :dontknow:
dario007:
Ako si poljepio super ljepilom nemre to nikam,dosta puta sam radio tako i nikad problema.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju