Tehnički kutak > Napravi sam

Kako otežati rolnice za variomat

<< < (4/5) > >>

balki:
Nije pluto ispao. Ja sa cepice obrusio "na knap" pa ih nisam niti ljepio nego samo nagurao.
(Moram rec da mislim da s ovim otezavanjem bocnim seraficem radite dispalans i da ce rolica prije dobit "zaravnanja" nego inace.

JogFromYamaha:
Ja sam sa otezivanjem rolica primjenjivao drugu metodu isto funkcionira, po meni jos bolja.
Uzmem rolicu i ispresam piksu van, odmastim ju i stavim na gramsku vagu. Dodajem cin toliko dugo dok ne dobim gramazu, samo piksu stavim na keramickubplocicuni s vrenerom grijem i topim cin dok ae ne oteza rolica. Nakon svega toga imas piksu koja je centralizirana masom i nece ispasti. Druga fora za brze probe je uzeti alu foliju i upresavat ju u piksu. S time mozes fino i brzo naci gramazu koja ti najvise odgovara.

Nyzvo:
Kaj nije jednoatavnije kuoit onaj set stelajucih rolica za probu ili kupit jebeni rms za 40 kn nego radit gluposti i izmisljat toplu vodu...inace sam uvijek za kemije, ali ovo mi je debilizam tezi....nemojte se ljutit ali ciganjenje za 50kn ne nogu nikak shvatit

dino73n:

--- Citat: Nyzvo - 10 Kolovoz, 2019, 21:04:07 ---Kaj nije jednoatavnije kuoit onaj set stelajucih rolica za probu ili kupit jebeni rms za 40 kn nego radit gluposti i izmisljat toplu vodu...inace sam uvijek za kemije, ali ovo mi je debilizam tezi....nemojte se ljutit ali ciganjenje za 50kn ne nogu nikak shvatit

--- Kraj citata ---
Ne zive svi na lokacijama gdje ima djelova. Snalazenje nije uvijek uzrokovano financijama, češće je problem nedostupnost djelova u datom trenutku.

Sent from my Mate10pro using TapatalkPro

gavranpero:
Upravo. Neki ne shvataju da npr. u BIH je prilično teško doći do dijelova, makar se radilo samo o rolnicama. Evo, ja sam našao jedne jedine 16x13 u prodavnici moto dijelova (Leo Vince), ali ne pravu težinu. Šta bi sad trebao, umjesto 15 evra da naručim za 30-40 evra iz EU, jer su mi ove prelagane ? To što neko nema smisla, a ni volje da prepravi težinu na odgovarajuću, ne znači da to ne valja i da ne može. Tema je za one koji nisu u mogućnosti da kupe, a imaju volje i kreativnosti da naprave kako njima odgovara.

Nije sve samo kupi i ugradi.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju