Evo malo mi dosadno pa da i ja predstavim svog (i bratovog) lavića. Kod mene je već 3 ili 4 godine, ne znam ni sam. Uvoz iz švabije, 2007 godina, kupljen za par stoja sa 5000km na satu i trenutno je na skoro 15000km.
Setup - Cilindar: Malossi sport 70ccm
- Auspuh: Tecnigas RS2 chrome
- Prijenos: Malossi multivar i 7gr rolice, X special remen i malossi plavi federi kvačila. Ostalo je serijsko.
- Karburator: dellorto 17.5 kopija (glavna 72, ler 40, čok dizna ne piše veličina, igla A02)
- Filter: Artek k1 i malossi double layer spužva
- Getriba: serijska
Od ostalih stinica gore je Koso kopija obrtomjera sa aliexpressa, elektronska blokada made by Corector i LED žarulje sa aliexpressa.
Povijest skutera: Kupljen sa već ugrađenim kitom, lik se riješio skutera jer nije mogao na kraj s policijom i stavio ga na prodaju zajedno sa svim serijskim dijelovima. Kad je došao kod mene trebalo je promijeniti mehanizam kurble i ventilvar i ubaciti novi akumulator. Imao je motoforce variomat kojemu je pukla kalota nakon par tisuća pa sam ubacio Malossi multivar koji je zaboravljen stajao negdje na polici.
Kvarovi: Vrisnuli namotaji, odnosno pickup i nekad na 11tkm sam mijenjao ležajeve na prednjem kotaču
Trenutno stanje: Plastike treba pokrpati, neke kopčice su popucale i sve to skupa pomalo vibrira pa je iritantno. Ima i nešto ogrebotina pa bi dobro došlo lakiranje čisto radi estetike. Trebao bi se poigrat sa karburatorom, ali kako sam stavio friško novu svjećicu čekam da se malo zaprlja da vidim može li se šta poboljšati sa smjesom. Najradije bi dao nekome da to uradi, ali kako nema nitko blizu mene tko iti malo šarafi skutere i motore osuđen sam sam na sebe.
Naljepnice su tu da poboljšaju performanse i obavijeste ostale skuteraše da je to ljuta mašina i da ne potežu gas bezveze
Zezam se, naljepnice ostale od prošlog vlasnika.
Planovi: uff
-Ubacit dužu getribu i izmjenjati ležajeve i semeringe u prijenosu
-Sredit plastike
-Auspuh poslat negdje na kromiranje jer je ovaj trenutni krom malo stradao pa musavo izgleda
-Promijeniti karburator, ubaciti orignalni dellorto jer ne vjerujem baš ovoj kopiji
-I možda ubacit ventilator na hladnjak jer voli dići temperaturu ako ga imalo zadržim u okretajima, ali to ću odlučiti tek nakon što ubacim dužu getribu i vidim kako se ponaša temperatura na putnoj brzini.
Iskreno ne znam imam li termostat, ali ne da mi se skidat mašina da bi to vidio. Eventualno nekad na zimu kad se manje vozi skuter, za sad je ovako.
Baš danas mi je pukao jedan feder na kvačilu, plavi, samo ne znam tko je proizvođač. Trenutno sam ubacio malossi plave federe i malo mi kvačilo kliže što mi se baš i ne sviđa. Pokušat ću malo skratit one završetke federa jer sam vidio da stružu u tijelo kvačila pa pretpostavljam da otežavaju otvaranje kvačila.
Rolice 7gr su malko preteške ali ih držim samo zato jer mi trenutno ide na živce ta kratka getriba i vrtnja u okretajima da bi održao neku normalnu putnu brzinu. Kad ubacim dužu getribu onda ću se posvetit štelanju prijenosa. Također trebao bi ubaciti i novi centralni budući da je sada gore napaćeni serijski centralni.
Raspisao se ja
Dosta priče, evo par slika