Pozdrav,
Jučer sam se mučio oko motora pa imam neke nove detalje. Provjerio sam el. čok, radi uredno. Motor nakon što se upali radi na većim okretajima, nakon toga smanji na minimum. Probao sam bez čoka i motor se isto ponaša što se tiće onoga gašenja. Tako da mislim da je čok ok.
Nakon toga sam išao dignuti ler gas i opet ništa nisam dobio. Motor radi , kad se ugrije opet ista stvar.
Motor sam jučer vozio i u vožnji ne primjećujem ništa neobično. Čini mi se da bi tako radio do sudnjega dana. Čim se zaustavim i dignem ga na nogaru nakon par minuta imam onaj problem. Motor se počne gasit i ugasi se na kraju. Nema šanse da se upali opet, triba ga pustit cca 10 min. Neznam, problem je skroz neobičan. Barem meni. Jednu stvar sam primjetio koja će možda pomoći.....U toj situaciji kad je motor topal i neće upali išao sam skinut svjećicu i vidio sam da je ona skroz suha. Nakon toliko verglanja ,a ne paljenja, ona bi trebala bit vlažna. Međutim suha je skroz. Iz nekog razloga motor kad je vruć i ide startat ne dobiva gorivo. Ubrizga san mu par kapi injekcijom , zavida svjećicu i upalija bez problema iako je vruć.
Znači problem je šta ne dobiva smjesu u cilindar kad je motor topal i ide startat, ako slučajno upali onda dalje radi bez problema.