Pozdrav, radi se o aprili sportcity 200 , 2008 god. Danas sam mijenjao remen i malo se igrao s prijenosom, stavio dvije podloske da dobijem bolji start. Uspio sam, krajnja je pala dosta, ali je dovoljna za moje potrebe i voznju.
E ovako, posto skuter mjeri nazad na tocku, kad ga dignem na nogare bez tih podloski je mogao razvrtit 150 kmh, ali u voznji, rijetko gdje je presao 110 kad sam uzdignut. Sada s podloskama na nogarama ide 125, ali gdje sam prije isao 110, sada idem 120+.
I eto, maloprije sam ga malo ganjao, i na 125 udara blokada, vozio sam 120, bila je blaga nizbrzdica, mozda 300m, skuter je uhvatio 125 i udarao u blokadu par sekundi. Kad sam pustio gas, osjetio sam da skuter više koči nego inace. Dam opet gas, kad ono kao da mu je nestalo 50% snage, pustim gas, skuter koči. Odmah mi kroz glavu prosli i ispusni ventil i lezajevi radilice i puno toga. Nastavio sam vozeci prema kuci s pola gasa da bi skuter jedva isao 70-80, s punim nebi mogao ni 90, da bi nakon 3-4 km, sve bolje i bolje bilo i kad sam stao na jednom raskrizju, idem lijevo dam gas, sve normalno. Poslije toga sam jos odvozio 20 km i sve je bilo ok.
Temperatura je bila normalna, nije se ni ventilator upalio.
Jel to mozda bio kao neki safe mode? Ako ne, sta dalje raditi, sta provjeriti?