Motor je bio ukraden covjeku iz okolice Osjeka dok je bio parkiran na parkiralistu jednog od trgovackih lanaca za vrijeme Uskrsnjih dana.
Preko policije je naden vlasnik i zato vrijeme je motor bio konfisciran radi obrade.
Po meni motor je ukraden za djelove i skrivan da se kasnije dode po njega, ali od javnih sluzbi nije bilo informacija nakon obrade motora.
Meni je poznato vec vise godina da postoji ekipa koja maze motore sa kombijem i kolje ih za djelove, to je zalosna istina. Ko se s time bavi ne mari ni za motor ni za vlasnika, jer motor se najcesce krade po narudbi i brzo nestaje.
Kradljivcu je bitno da se motor pomakne od vlasnika na mjesto koje oni odaberu da je sigurno za njih da motor ne upada u oci dok se situacija ne smiri, onda ga se lako raskomada i proda za djelove.
Ko voli na ribiciju i planinari ili hoda po sumama zna na sta se sve moze naci da je skriveno u sumama (auti, strojevi, bicikli,...)
Moje misljenje na sve to je da je dobro dok se sve dobro svrsi, ali cesto nije tako i treba se zastititi GPS trackerom i izdvojit 200kn godisnje za sigurnost.