Tehnički kutak > Garaža
Piaggio NRG 50 DD 2018
zeba0712:
Kod mene je dizna 64 i limić je skinut. Feder kvačila je isto crni Malossi.
Uglavnom brzina jedva 77km/h, al te me uopće više ne zabrinjava.
Nego ujutro kad ga upalim hladnog, ne radi bez gasa, a kad daš gas trokira, al ono.... do bola.
Oblak dima iza mene 100m i jedva održavam ravnotežu na njemu. Užas.
Jučer sam se malo igrao s njim, i kad odšarafim šaraf smjese na lijevo - 4 kruga onda radi u leru hladan, trokiranje zanemarivo i odmah vuče.
Al čim se malo zagrije, počne se gušit i crkne.
aragonY:
Jesi provjerio ispravnost choka?
Corector:
Bitnije je imati ustelan slabiji skuter, nego neustelan jaci. Reko jednom ja.
Tebe gadno muci smjesa, odnosno karburacija. Svakako provjeri spuzvu filtera zraka, moze biti da je stavljena nova originalna koja je ljepljiva i znatno smanjuje protok zraka, sto direktno utjece na omjer smjese i donosi trokiranje, pogotovo na nizim okretajima gdje postaje nevozljiv. Moze biti da je zguzvana, ili jako zaprljana sto je manje vjerojatno jer je relativno nov skuter.
Za test napravi sljedece, izvadi spuzvu filtera zraka i probaj upaliti skuter, i provozati ga na kratko tada da vidis kako se ponasa s tim trokiranjem koje bi moralo isceznuti.
zeba0712:
--- Citat: Corector - 20 Listopad, 2020, 09:18:00 ---Bitnije je imati ustelan slabiji skuter, nego neustelan jaci. Reko jednom ja.
--- Kraj citata ---
E pa to i ja kažem. A s ovim skuterom mi je to postalo glavno geslo! :)
Baš sam prekjučer skidao filter zraka i čini se sasvim ok.
Ali probat ću bez njega, pa ću vidjet.
A čok radi. Samo šta očito je taj elektronski za smeće.
Definitivno me muči smjesa i karburacija, al stvarno nevjerojatno da nikako ne mogu naruktat da nema tog trokiranja.
Možda je baš sjeban karburator skroz.
matija84m:
I ispravni cok po hladnom vremenu dugo bude otvoren. Znaci trokiranje je zagarantirano prve 3-4 minute.
Ali kad se skuter ugrije tada bi trebalo prestat i trebao bi se normalno moc vozit. Ako ni zagrijan ne vozi normalno onda treba karb ustelat. Ali ne sa seraficom kako si pocel :nono:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju