Tehnički kutak > Garaža
Piaggio NRG 50 DD 2018
zeba0712:
--- Citat: Tomi_ZG - 27 Lipanj, 2019, 13:49:52 ---
--- Citat: zeba0712 - 27 Lipanj, 2019, 11:27:07 ---Dečki, molim Vas da ne vrijeđamo majstorea jer čovjek stvarno je majstor. No ne radi toliko često sa skuterima, pa mu se vjerojatno ni ne da previše zajebavat sa mnom.
--- Kraj citata ---
Gle,ak netko zna gletat i žbukat ne znači da zna složit i uštelat skuter,znači tebi je jasno da ti to slaže prek kurca i tebi je to u redu,jer njemu se jednostavno ne da?
Nagledao sam se fuševa od takvih "znam sve popravit i napravit" likova,svi su oni najpametniji,kaj je to složit nekakav skuter,ego bi mu stradao da veli da ne zna
--- Kraj citata ---
Naravno da mi nije u redu, i zato i dolazim ovdje po savjet. Niti je on rekao otpočetka da zna sve, niti sam ja rekao da je najpametniji.
Samo, čovjek je stvarno majstor što se tiče velikih motora, i cijenjen je na daleko - i glupo je da ga ovdje pljujemo.
Znači, lijepo mi je rekao da još jedino nije probao stavit teže rolice u Malossija, i to zato što sam mu ja rekao da se više ne zajebava s tim. Pogotovo kad mi je rekao da je dobio 80km/h.
E sad obzirom da vi i dalje tvrdite da to mora ić 90, i obzirom da već imam taj multivar poslušat ću još jednom i probat sam to napravit pa da vidim.
tdj595:
Gledaj, to sto si dobio te valjcice s malossiem, ne znaci da ih utrpas u njega i on savrseno radi, moras to drugacije shvatit. Znaci evo probaj stavit 6g valjcice, i vidi kako se ponasa, vidi koliko okretaja vrti u ubrzanju i kakav start ima pa od toga dalje idi. Tebi trebaju valjcici koji su te tezine da imas 9200-9500 o/min i da imas dobar start znaci da se ne teli na uzbrdici i slicno.
Valjcice mozes kombinirat, 3+3 i to ih redom ubacujes tezi-laksi-tezi... i kombinacijom mozes dobit neku srednju vrijednost. Znaci 3 valjcica od5gr i 3 od 6gr= 6 valjcica od 5.5gr...
I onda kad nadjes odgovarajucu tezinu kupis komplet i s njima se vozis, jer se nije pametno vozit s kombiniranima ako je razlika preko 1gr.
Isto tako one leovince valjcice pazi kako okreces u variomatu, znaci onu stranu s vise plastike stavljas tako da gleda obrnuto od smjera sata
zeba0712:
--- Citat: tdj595 - 27 Lipanj, 2019, 14:03:29 ---Gledaj, to sto si dobio te valjcice s malossiem, ne znaci da ih utrpas u njega i on savrseno radi, moras to drugacije shvatit. Znaci evo probaj stavit 6g valjcice, i vidi kako se ponasa, vidi koliko okretaja vrti u ubrzanju i kakav start ima pa od toga dalje idi. Tebi trebaju valjcici koji su te tezine da imas 9200-9500 o/min i da imas dobar start znaci da se ne teli na uzbrdici i slicno.
Valjcice mozes kombinirat, 3+3 i to ih redom ubacujes tezi-laksi-tezi... i kombinacijom mozes dobit neku srednju vrijednost. Znaci 3 valjcica od5gr i 3 od 6gr= 6 valjcica od 5.5gr...
I onda kad nadjes odgovarajucu tezinu kupis komplet i s njima se vozis, jer se nije pametno vozit s kombiniranima ako je razlika preko 1gr.
Isto tako one leovince valjcice pazi kako okreces u variomatu, znaci onu stranu s vise plastike stavljas tako da gleda obrnuto od smjera sata
--- Kraj citata ---
Eh, tako.... Konkretno!
Sad ću probat upravo to - stavit ljubičasti feder, malossi multivar s bolcnom i za početak ću ostavit ove rolice što su sad unutra, pa ću vidjet ima li ikakve razlike.
Zigas:
Uz Multivar sam ja dobijo 7,2g i na 50 ccm sam trebao oko 8g. Na valjcna ti piše gramaža i ako je 7,2g onda naruči 8g (najbolje su Malossi). Onda možeš napraviti kombinacije sa 7,2 3x i 8g 3x = 7,6g. Ja bi sa touringom lovijo oko 9000 i 9200 rpm.
Data Sheet
Name Variator Multivar 2000 Malossi
Item No. M519019
Brand Malossi
Roller Size 19 x 15,5 mm
Weight 7,2 gr
Tomi_ZG:
Kakvih 8g na serijalu sa touringom to je debelo preteško,ja sam na sc08,multivar i serijski centralni imao 7.2g tak da ne znam di bi on sa 8g,a touring je jak skoro ko zx,treba prvo stavit ljubičasti feder i probat sa serijskim 6.4g rolicama,siguran sam da će ga dobit tu negdje oko te gramaže
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju