Ostalo > Razne offtopic teme :)

Carina i narudzbe iz kine

<< < (3/8) > >>

JogFromYamaha:
dobro kaj je tu je, pregrizi pa nauci iz toga
imas dvije opcije:
- prva je da im poslijedis potvrdu o uplati preko povjesti iz internet bankarstva, druga stvar sta ce oni gledati je da usporede kolika je vrijednost robe na HR trzistu i naplate ili nenaplate carinu od tebe
- druga stvar je autenticitet robe, naime ako je roba fejkana znaci nije original nego piratska kopija to je kaznjivo jer je to organizirani kriminal stvaranja i preprodavanja fejk robe. Problem u tome je da ti imas sada situaciju da tebi carina naplati kaznu jer si se primio takve robe. Jedna interesantna siuacija koja ti pise na papiru je da je posiljatelj nepoznat i da se mozes prakticki delat glup da nikad to nisi narucio i da neznas od koga je paket sa fejkanom robom (naravno onda pusis pare, koje si i tk popusio jer cipele nisu original na snizenju nego fejk roba)

zvonkec92:
Pcelo takve stvari se ne kupuju onlajn, plati carinu i ako dode do kakve kazne jebiga nisi znao ovo ono, neznam opce kako postupit sada.

shogun:
Neboj se ja sam naruciovao za ekipu hrpu fejk robe i islo je bez problema

Samo ako je EMS carina ce otvorit, za ostalo ne brigaj

tdj595:
Ako oni skuze da je fejk onda dobijes drugaciju obavijest, znam jer sam imao problema s jednim satom za koji su cak donijeli rjesenje o unistavanju, da bi na kraju ipak skuzili da je original... tako da ne vjerujem da mozes dobit ikakve kazne i slicno ako preuzmes. Izmedu ostaloga nisi ni mogao znati je li fejk ili original

ivano_007:
Imaš 3 opcije:
- pošalješ račun, naplate ti carinu, dođe ti ta fejk roba kući (meni se to dogodilo sa ZX750 Adidas modelom)
- pošalješ račun, oni ti pošalju obavijest da je fejk roba i da će ti je zaplijenit i uništit o državnom trošku (crne starke sam tad naručio), iako postoji mogućnost da je unište o tvom trošku (prijatelj bio platio 100€ to uništavanje)
- praviš se blesav, ne šalješ nikakav račun, oni to vrate nazad u Kinu, tražiš refund od Kineza jer ti nije stigla pošiljka i nemaš pojma gdje je

P.s. za ovu cijenu si mogao i kod nas u dućanu kupit tenisice, ja sam ZX750 platio 250kn, a starke 80kn čini mi se. Zbog toga se isplatilo riskirat.

P.s. vol. 2 web stranica je na razini znanja djece iz osnovne škole

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju