Mi smo na izdvojenim stražama znali držat po 14 dana ali smjene 2/6, ovo je malo neobično da su ročnici držali više od 7 dana jer se OSu javljalo za svaku smjenu pa ne znam kako su to pokrivali
Ne znam kak su pokrivali al znam da je kronično falilo stražara,jer stražarili smo mi koji smo ostali svih 6mj. u vojarni odnosno nismo dobili prekomandu,a kod nas nisu dolazili na prekomandu,onda kad oduzmeš one koje je "strah" dobiješ to kaj je bilo
Mada meni je ta straža bila dobra jer bi nakon te odrađene smjene išao na 5-7 dana doma dok je druga runda stražara odrađivala,i tak zadnja 3mj. roka,samo peglanje straže,više me bura ubila u pojam,i to najgore vrijeme od 12. - 3.mj.,cijela zima
Pričao mi je frend kakve su imali straže, najveći problem im je bio jer im je marica rasla pokraj kućica di su sjemenke bacali iz vutre.
Dok drugi frend, njih su bas gazili. Al generalno, pojam nase vojske je jako nisko pao. Dobar dio poznanika koji nije bio za nikaki posao je osao u vojsku. O policiji da ne govorim.
A bilo je kako di,nas su prva 3mj. drilali,ne sad baš brutalno al nije bilo zajebancije,mada sam se ja dva puta izvukao iz sranja,jednom sam skoro najebao jer je neki Oskar da me sjebe namjerno probušio gumu na kamionu dok sam ja "čuvao" vozni park(jbg spavao sam
),dosta dugo se to povlačilo al na kraju nije bilo nikaj,a drugi put sam uhvaćen na straži,puška naslonjena na drvo 10 metara od mene dok ja jedem sendvič