Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR50 2001 Morini karburator verzija
dario007:
To ti je samo dokaz da je svaki skuter prica za sebe.Postelaj rolicama onako kako te trazi i tjt.Ovo sto je Igor vozio ti samo moze biti neki orijentir.
Ja sam na proslom skuteru za iste okretaje vozio 5.gr,sad vozim 4.2gr na istom setupu za iste okretaje.
Centralni feder je uglavnom uzrok da okretaji padnu kad feder ode,porasti nece nikada.
Sad si umjesto crvica na imbus ubaci punu navojnu sipku koju ces si na krajevima zarezat da serafcigerom mozes skinuti.Turpijom si ih fino obradis na istu tezinu i tako slozis.Na BB-u vozim tako dve sezone,nista nije mrdnulo,samo sam ljepilom za navoje zalijepio.
Vjerujem da ces ispunjenjem di dode imbus inace uspjeti dobiti jos 0.5gr
igor.sb:
Citirat cu sam sebe, uvijek sam govorio 6,0, nest si pobrkao
Ne bitno, nisi daleko od toga, al ne mozes ni ocekivati da ce to bit to u bocu, s tim da je kod mene bio LV RR za sr morini, kod tebe je pripasani piaggio zx, kod mene je bio stock aprilia mitsuboshi koji ne mora biti identican tvom itd itd + sve ovo sto dario veli
--- Citat: igor.sb - 09 Svibanj, 2020, 22:44:18 ---Jesi ti probao 6.0 sa bijelim centralnim
Tu kombinaciju sam ja imao na svom moriniju s multivarom i serijskim mitsuboshi remenom
Ostale kombinacije i sa serijskim i sa zutim centralnim nisu rodile plodom, zuti centralni na serijski vario da, ali multivar sa bijelim mi je najbolje pasao
+Imao sam i torsion controler, koji zbog svoje debljine malo sabije feder pa i tu da nesto okretaj
--- Kraj citata ---
gavranpero:
Pomiješao sam poruke kad sam imao serijski variomat i Malossi. Na serijali sam ganjao od 4.5 do 5.5. Moja greška. :icon_scratch:
Sad opet nešto improvizujem, pa ako uspije, staviću slike. Ako ne, probaću metodu koju mi je Dario predložio, mada je to strašno komplikovano, zbog produžnog kabla. Jedino da uzmem i aku brusilicu. ;D
dario007:
Turpija,pila i vagica :icon_thumright:
gavranpero:
Ovdje sam koristio gravirku za skidanje viška materijala sa prstenova. Inače ne može stati podloška. Još jedna improvizacija.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju