Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR50 2001 Morini karburator verzija
gavranpero:
Stavio remen, sad još više prevrtava, kao da je uži, a ne širi od Athene. Vjerovatno su rolnice problem. Do sad sam skontao da Leo Vince vremenom, dok se poravnaju gdje treba, postaju "lakše", i sa istom težinom imam veće obrtaje. Ko će sad opet ganjati težinu. :tuptup:
matija84m:
Pa daj ga izmjeri bas, pa se uvjeris u stvarnu sirinu.
Ako trazi teze rolice nemas izbora. Ubaci nesto teze, ovisi kakve imas bitno da su nesto teze, barem 0.3 g. Pa ces vec vidit kakva je razlika i kako dalje.
gavranpero:
I opet sve jovo nanovo, otežavaj rolnice. Ovaj put na 6g, mada pojma nemam koje su unutra, ali nisu sigurno te težine. Pošto imam komšije ispod, ne mogu više razvlačiti kabl sa prozora (za el. udarni), tako da sam naručio aku udarni odvijač i sa njim ču da skidam i vraćam variomat.
Zalijepio sam za svaki slučaj ljepkom za vijke, neki K2 crveni.
Corector:
Tebi bi bilo najpametnije da si narucio Pavese rolice, posto imas Morini dimenziju. Ali nadam se da ces imati srece. A sta ti komsije ne daju da povuces kabal ispred njihovog prozora?
gavranpero:
Čak ima i kod mene kupiti Stage 6 sa promjenljivim težinama, od 5 do 7g, ali puno para, 35€. Pogledao sam te Pavese, čine se još bolje, jer imaju puno veći raspon težina. Ko zna, možda i to jednom uzmem.
Ne brane komšije, ali ranije sam šarafao ispod njihovih prozora (nisu bili tu) samo spustim kabl. Sad to ne mogu, već bi morao uzeti još 30 metara kabla da bi stigao do šupe, a svako prolazi, gazi po njemu, gleda šta će maznuti. A gdje je svaki put razmotavanje kabla, nosi alat niz stepenice, uz stepenice...
Naručio Villager 180nm udarna snaga. Mislim, to nije namjenjeno za zavrtanje, jer se ne može podesiti kolika će biti snaga zatezanja, ali ako sam sa 500nm električnim mogao dozirati i ko zna koliko puta odvrnuti/zavrnuti, moći ću i sa ovim.
A dobro dodje u gepeku auta, ako pukne guma.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju