Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR50 2001 Morini karburator verzija
gavranpero:
Ovaj karburator i jeste polovan. Ja sam ga samo reparirao. Sad nemam para da kupujem drugi, a promijeniću ga kad skupim.
Ubodne T5 sijalice koje sam zadnje naručio imaju sposobnost da svijetle sa promjenom polova, tako da je nebitno što u tabli dolazi do promjene smjera, ali ne sijaju kad ih uvrnem. Nije problem u kontaktima, već nešto što ja ne kontam. ???
Corector:
A kakve si prepravke radio s led zmigavcima, to si sve sam.slagao? Relej si uzeo gotov?
gavranpero:
Relej iz Kine za Led žmigavce sa podešavanjem brzine treptanja. Samo sam stavio LED sijalice umjesto običnih, relej zamjenio i prvobitno je bio problem baš sam tom kontrolnom lampicom, samo su svjetlili, sva četri. Izvadim lampicu, sve OK, al nema kontrolne. Naručim obične LED za tablu T5, svjetli za jedan smjer, za drugi ne. Sad dobio ove, ne svjetli nikako. ???
gavranpero:
Znači žmigavci rade savršeno i bez kontrolne, ali nekad zaboravim isključiti, tim prije što iz releja nema nikakvog zvuka. Htio bi da mi svjetli, da me neko ne bubne, ako ja zaboravim da isključim žmigavac.
Da još dodam da sa običnom LED u tabli žmigavci takodje rade savršeno, samo lampica u tabli svjetli za jedan smjer.
Rade i sa ovom, najnovijom, samo ona u tabli ne radi. ::)
gavranpero:
Kupio nov gel akumulator, jer je stari oslabio nakon jedne sezone i teško je verglao. Ono što mi kod verglanja nije jasno, je to da dam kontakt, bendiks iskoči, okrene malo i vrati se, a i da se ne upali agregat. Kontam do bendiksa je, skinem ga, očistim, nasprejam WD-om i vratim. Dam kontakt isto. Skinem lulu sa svjećice, dam kontakt, iskoči i vrti radilicu. Vratim lulu, iskoči, pokuša okrenuti i opet se vrati. Upalim ja i na dugme, ali nakon dva, tri iskakanja bendiksa. Da li je u stvari problem ugao paljenja ?
Zna se čuti iz auspuha ponekad slab zvuk, kao da ne zapali smjesu. Takodje, skuter mi baš i nema pravilan rad, ono tok-tok-tok, već malo odstupa, nije baš pravilno.
Da li je to OK ili bi trebao biti popuno pravilan rad ?
Na kurblu pali savršeno i vozim se ja tako otkad sam ga kupio, ali tek sad mogu da se pozabavim detaljima, ako se tako može nazvati, jer do sad sam samo prepravljao, popravljao i mijenjao.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju