Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR50 2001 Morini karburator verzija
gavranpero:
Možda, ali isti je išao kod drugih do 100kmh. Koliko treba da vrti da bi došao na magičnu brojku ? Zar može na 9000-9500rpm da dostigne tu brzinu ?
aragonY:
Po forumski ti se krajnja brzina mjeri tako sto zalegnes full gas na najduzu ravnicu koju imas, pozeljno nekih 2km+ i cekas da postigne koliko može ;D
gavranpero:
:rofll:
Ma jok, ja vozim ful uspravljen, vjetar me šiba, suze mi krenu na oči (nosim onu brain cap kacigu bez vizira) i tako do 75kmh. Moram onda probati i taj ležeći položaj, pa da vidim šta će biti. :headbang:
aragonY:
E pa to te onda zeza hahah i ja sam tako mjerio ispocetka i danima me proganjalo zasto moj setup ne ide kao kod drugih. Sve dok nisam otkrio kosmoski mod :icon_biggrin:
gavranpero:
Malo popravki, zahvaljujući kineskom kvalitetu.
Za lijepljenje koristim ljepak za displeje telefona i digitajzera, pošto se i tim bavim u slobodno vrijeme.
Dalje, dobio sam od majstora usisne lamelice, karbonske, zna li neko sa kojeg je ovo skutera i da li će pasati, jer su malo veće ? Stavio sam ih, zijevaju opet, ali to je do piramide ili kako se već zove.
I dalje, mjerio kompresiju na topao agregat, 9 bara, kurbla ili elektropokretač svejedno. Dobro ili može i bolje ?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju