Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR50 2001 Morini karburator verzija

<< < (6/107) > >>

gavranpero:

--- Citat: tdj595 - 29 Ožujak, 2019, 23:44:21 ---Pa da ali to je jer Variomat pocne podizat remen a kvacilo nije uhvatilo, znaci remen upadne malo u polutke i promijeni se prijenosni omjer, tako da u biti u startu upadne u malu “rupu” ali svakako mu objasnjavam da nema smisla se vozit s 8gr valjcicima na serijali, nema smisla nista preko 6.5 grama

--- Kraj citata ---

Ja imam 90kg, a sad, sa ovim rolnicama ide 55 uz brdo i drži obrtaje preko 8000. Zapravo, nisam izvagao rolnice. Skinuću vario, pa ih izvagati.

--- Citat: Corector - 30 Ožujak, 2019, 07:57:27 ---Ovo sto ti zvoni je bendix. Na nekim amortizerima koji imaju jako mekanu oprugu zna vibrirati ona dok je skuter neopterecen na nogari.

--- Kraj citata ---

Hvala puno na pojašnjenju.  :notworthy:

tdj595:
Ne kazem ja da trebas vece okretaje ili da ne ide dobro, samo kazem da stavis meksi centralni i onda ustimas valjcice po njemu i to je to. Ovako imas vise gubitaka, veca sila treba za podizati remen pa se on i vise trosi a bespotrbno

JogFromYamaha:
gle morini je specifican sta se tice prenosa i sam po sebi je cilindar dosta jak ali su ga zadavili losim serijskim auspuhom i "rastelaim" prenosom.
ja dok sam vozio morinija sa multivarom nekako je najbolje isao sa sljedecim setupom.
multivar s 6.1g rolicama (jbg imam 120 kila i 190cm visine) ako si laksi idi na oko 7g
auspuh je bio tt
serijski mitsuboshi remen
bijela centrala
najmekse izlizane suste za kuplung da hvata gotovo na leru
karburator 12icu sam zamjenio sam dellorto 14icom s tomosa jer se 12ica nije dala nikako ustelat i bila je izricito osjetljiva na razliku u temperaturi  dan/noc, a i sama 12ica je toliko davila cilindar da je motor na full gasu prilikom starta se razvrtio pa bi kuplung primio i pustio i primio i pustio jer nije bilo dovoljno momenta da se adekvatno motor pokrene. Samom promjenom sam dobio oko 40% vise momenta i bolje ubrzanje i ponasanje pri voznji uz brijeg ili s suvozacem.

tako je isao s menom 78 po gpsu sto je 97-98 po satu

nadam se da ce ti to pomoci, meni ej definitivno najveca razlika bila stavljanje veceg fergazera (btw nabavi frgu s ebaya za stari kymco velicine 14 ili 16 oznacuju ga s promjerom 19) onda je to plug and play. Dok stavljas dellorto treba i mjenjati sajlu gasa.

gavranpero:
Yamaha,  :icon_thumright:. Odličan tekst. Hvala.
Vratio sam bijelu centralnu, rolnice iste 7g, po GPS-u 75kmh i to je to. Obrtaji su bili 8600 pri punom gasu na ovoj brzini i meni je to dovoljno.

Ovaj je karb.

Stavio danas nov amortizer. Ne osjećam manje neravnine, a ranije svaku rupu na cesti.

Stari.

New.

JogFromYamaha:
pazi ima jedna caka sa filterom zraka
u njemu moras imati onaj dupli filter zraka (jedna strana bijela mikrofaza vuna druga strana spuzva) moras imati crijevo na njega nasrafljeno bez usisnog traftura i u airboxu mora biti cijev koja je originalno nutra.
Serijska masina se inace gusi i trpi dosta jer je volumen filtera zraka dosta velik pa nema optimalni odaziv na gas i osjetljiv je na promjenu temperature.

Caka sa prenosom morinija je da se stavlja serijski tvrdi feder da se smanji izlazna snaga na zadnjem kotacu jer cilindar sam po sebi prelazi 3kw stalne snage, onda to treba pogubiti u prenosu. Zato stavis najmekaniji feder koji mozes dobiti (bijeli za minarelli) i najmekanije suste na kuplung i dostelavas variomatom da bi dobio krajnju.
Inace serijski variomat ima vecu krajnju od multivara koji ni nemoze istjerat adekvatno zadnjih pola cm jer je premali. Tako da multivar daje ubrzanje ali ne i krajnju. Vjeruj mi navodio sam se ja s njime bitki i bitki.
Serijski variomat je najbolji na serijskoj masini i to sam sam sebi dokazao40 puta. Na kitu je najbolja kombinacija sa polini hi speed variomatu koji je ubiti samo morini kalota na piaggio multivaru. Iako se na prenosu dok se usporeduje serijski variomat naspram tuning variomata jako malo dobiva. Prenos kakav je treba prestelat sam hardware je nutra vrhunski.

Najvise se na serijskoj masini dobiva umetanjem veceg fergazera pri kojem i sa serijskim auspuhom masina pocinje dosta dobro trgati.

Neznam mozda sam preopsiran ali ako zelis mogu podetaljnije napisati svoje provjerene modifikacije na serijskoj i tuning masini za izvlacenje doslovno zadnjeg atoma snage iz nje ali to mozda nije ni interesantno.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju