Ja ne znam kako se vi usrecujete s kineskim alatom i kakav to posao odradite, ali za motorku sjecam se kad je susjed kupio i nije napravio nekoliko rezova na gredi i mac se urezao, istopio.
Drugi je stemao glazuru u kupaonici jer je pukla cijev, kupio novu udarnu "hilticu" i odjednom je utihnuo s radovima, kad eto ti njega dosao zicat masinu, a ona mu je pukla po pola na spoju plasticnog i metalnog dijela
Taj susjed stalno ima fetis na jednkratne stvari i nema prakticki nikad nista na stalazi, uvijek prije nekog posla ode prvo u trgovinu.
Zatim sam si ja popusio karu, kupio dizelski agregat koji pogoni cijeli Zagreb po specifikaciji, i nisam mogao veliku brusilicu zavrtit kako treba. Bio je dobar samo za potopnu pumpu jer je malo trosio, takvog sam ga i rijesio za te potrebe, a i masina je pocela slinit ulje.
Imao sam kinesku potponu pumpu i spicila me struja jer je djubre prooustilo vodu.
Kupio bijaks, glava mu pocela proklizavat nakon jedne skinute blokade u ulazu auspuha.
Imam Metabo busilicu staru 23 god koja se profesionalno korosti, jednom samo cetkice mijenjane, a kolektor kao da je od dijamanta, a danasnji drekovi od kolektora se istope zacas.
I tako jos nekih old school alata za koje zaboravis da postoje.
Izuzetno rijetko kupujem novo kinesko, samo polovno old school, makar me te neke garancije kod prpvjerenih trgovaca privlace, ali radit s tim kineskim alatom mi je isto kao vozit kineski skuter, jbg kad gustam dok radim...
Posljednji put sam kupio u Dubravi "Osram" xenon zarulje, kumu crkla i lik se nalozio na garanciju i dvostruko manju cijenu. Odem tam, odvorim poklopac zarulje gdje su pozlacceni kontakti u originala, kad ono tamo neki cmrljavi tamni bakar, crkle nakon 9mj i nekak su sareno mrljavo svijetlile.
U Runneru sam koristio kineske jeftinu xenonku pa je djubre isparivalo neki bijeli dim i sjebalo mi prozirnu plastiku i sjenilo pa sam morwo mijenjati far jer se to nije moglo obrisati.
S kineskim ledicama sam zadovoljan, ali samo s brendiranim koje i platim visestruko vise od onih no name najjeftinijih koje krenu blicat i izgore.
Jednom prilikom sam odlucio modernizirat par prostorija s led zaruljama, i narucim s ebaya. Bokte to je pocrkalo ko kokice, ostao sam posran i odlucio sam da se vise necu zajebavat s jebayem jer kad djubre crkne, mogu se jebat. E onda sam slucajno naletio u Pevecu na led zarulju s 5 god. Garancije, zabio racun u stek, i eno svijetli i kad treba i ne treba za Oskara vec vise od godine dana.
Led traka, najjeftinija i brendirana, razlika je jako velika u kvaliteti ledica, jacini svjetla, i vodovima koji su prljavi i crni kod jeftilena.
E da, kupio udarni aku pistolj Parkside, i djubre mi vrlo brzo crklo, izgorio motor nakon mjesec dana. Bokte pa nemoj me zajebavat. Ali ajde to necemo brojat jer je garancija rijesila, i drugi radi za Oskara vec par mjeseci i jace tuce od prethodnog.
Neki dan sam.izvadio one ledice za stop u crvenoj boji jer su sve one bocne crkle. Veli Suhi da je to do auta, kao sto i svi okrivimo struju na skuteru. Ali kad platis malo vise ledice, onda kolju i ubijaju i na skuteru i autu, tako da sam otresao malo vise para za ledice koje svijetle visestruko jace i traju onako kako bi i morale.
Kupio Ciak akumulatorE 4Ah, formirao napunio po pravilima struke. Stavim nov aku u skuter koji stoji vani, kolega dolazi po skut nakon 2 dana i kaze nisi stavio akumulator. Ja reko mozda sam stvarno bio pijan tada, kad ono zamorce izdusilo u stand byu na skuteru koji NEMA potrosaca dok je kontakt ugasen.
I tako jos tih par, deklariran kapacitet 4Ah, a skut anlasuje 5 sekundi i inda samo izdusi. Kad pogledas kroz celije, to je spigano i heravo dok je novo...
Poneki i rade korektno, ali odustao sam od njih jer nece to dugo.
U j#bote, pa tek sam sad postao svjestan koliko toga crkava, samo zbog mojih gresaka je Jakusevac visi za 1m. E pa neces vise majci...