Prednosti:
- usteda 1 dana tripovanja (spavas nocu i putujes vlakom)
- s lakocom se posjete udaljena mjesta zbog 360km prednosti
- povoljnije je jer karta za osobu i skuter kosta 160-170kn
- izbjegava se voznja kroz sume i izvan civilizacije
- moze se preskociti nepovoljno vrijeme "u sumi"
- stalna izlozenost obali i mediteranskoj klimi (ne treba teska zimska obleka)
Mane:
- jbg nema ih jer moras biti lud da ides sa skuterom po D1
HZ ima ponudu na relaciji Zagreb (Glavni kolodvor) Split da prevezes auto ili motor/skuter. Cijena prijevoza skutera /motora je 51kn, a auto je 100kn.
Nocni vlak krece iz Zagreb u 22:56h, u Splitu je u 6:45h. Karta za jednu osobu je 110kn (120 u turistickoj sezoni od 1.6.)
Dakle, ukrcati skuter, odkrmiti u vlaku, i ujutro moze zapoceti trip
Za sad je neka vizija da se tako ode do Crne Gore, primjerice: odemo na vlak u petak na vecer, u subotu ujutro krecemo i za 4:30h smo u Herceg Novom (efektivno vrijeme voznje). Tamo se moze prespavat sa subote na nedjelju i u nedjelju se vratimo, i navecer ide vlak za Zagreb u 21:54, a dolazi u 5:49 u ponedjeljak
To je neka maksimalno iskoristena vikend verzija...
Ili neka light verzija gdje imas nekih 14h na raspolaganju do vecernjeg ppvratka za Zg.
Vlak je kupeac, tako da se moze zakrmiti, a moze se nadoplatiti i pravi krevet (oko 130kn).
U vlaku se moze i popiti koja prije spavanja
Do sad smo samo peglirali, da smo se ovog sjetili kad smo imali samo 3 dana za Crnu Goru, ne bi bili onako strgani haha
Zanimljiva varijanta, nisam je imao na umu na povratku iz Grcke, jer me je hladnoca kroz BiH sjebala pa sam morao pricekati dan...
PS isao sam s ovim vlakom prije 2 tjedna, zanimalo me kak je to i mogu reci da je cist ok, udobnije od autobusa. Jedino dizel lokomotiva malo buci negdje oko Knina cini mi se, jel do tamo vozi elektricna. Ali i to se da ublazit tako da se udje u prvi vagon u Zgu
Piva je pomogla da se zakrmi...