Ostalo > Razne offtopic teme :)

Doppler vs ostali brendovi!

<< < (12/16) > >>

SF2 Freak:
S6 je dobar vario ali na tome ostajem , samo dobar. On drzi zakucane okretaje i to je njegova "vrlina" ali male role koje voli papat i jako klapara kalota strga klizace. MEni ih je potrgalo tako da redovito ih mijenjaj. Manjeg je promjera takoder.

Naravno da ti ide bolje jer Malossi i Polini su marke-brandovvi stari ko Mojsijev štap i zato svi samo njih spominju kada za drugo niti neznaju.

zvonkec92:
Svaka masina ima neke svoje brendove variomata koji valjaju. Na pijadu je vec prozvakana tema da je malossi presveti variomat, polini r02 dok ostali modeli kurca nevaljaju, na pezi s6 oke a doppler vrh, na mini neznam ni sam sta je najbolje neki kazu polini ja ga nisam probo jos, na gy6 125 je npr multivar totalni promasaj i bacen novac, a vjerujem da je isto i sa poliniem zbog prekratkih kanala za rolice, na masini sa istoka najbolje rade variomati sa istoka ( naraku je dobar, NCY super )

SF2 Freak:
Pametno zboriš. Malossi i POlini su napravili najboilje za svoje agregate , a sve ostalo su prek kifle radili tek tolko da ima na papiru i katalogu. Samo kaj to kaj su prek kifle radili naplate kosuho zlato a nis ne valja.

dario007:
Moze doppler na novije piaggie,ima zadebljanu radilicu na dijelu di ima i stara tipa.

Meni se neda ulaziti u neke rasprave,na Peugeotu je ocito u vrhu medju variomatima.Za Minarelli ima bolje,za Piaggio je najveci gnoj koji sam ja probao,po izgledu je identican taj Doppler i Yasuni i svi smo utvrdili da je to isti variomat,samo prepakiran.

Ovo sto variomat gura toliko sajbica ne znaci bas nista jer ti bolcna viri toliko da bi ti remen proklizavao puno puno prije nego si ti naslagao te sve sajbice.Druga stvar rolica bi ispala iz kanala jer nema zid tako visoko da drzi rolicu da ne ode bocno.To samo Polini ima.

Inace pokraj odlika sa sajbicama je velicina klizaca di doppler pada,kvaliteta pikse i bolcne koje su gnoj i pusta zelenilo.Promjer bolcne je manji od renomiranih proizvodjaca pa je gibanje,piganje i prijenos snage losiji.
Agresivnost kanala ovisno o setupu,volio bi vidit tog.dopplera na setupu koji se vrti 12+trpm.
Nedostupnost centralnog federa,evo neka ga netko nadje dobavljivog i cijenovno sa dostavom ispod 120kn.

Dalje mi se neda razmisljat,ali na mini i pii nemre parirati top proizvodima od polinija i malossia.
Na pezi je promjerom najveci,ali to pripisujem tome sto Peugeot nije previse popularan na tuning sceni,pa eto polini i malossi nisu napravili konkurentan proizvod.

I da svaka ti cast na videima,lijepo si to prezentirao...

SF2 Freak:
Smisao svega je bilo kolko sajbica stane tj koliku rolica ima izlaznost. Preko 2-3mm nemam kaj traziti jer nema navoja na radlici za maticu. Ovo je teoretski dio bio u kojem sam pokazao da na Dopplereu krajnja nije ovisna o sajbicama.

Kaj se tice bolcne true true. Losa je ali serijska se ubaci i problem rijesen bar je kod mene tako i kod frenda. Piksa je odlicna , puno deblja od malossieve i ostalih.

Zidovi sa strane su dovoljno visoki jer kao kaj sam vec napomenuo. Rolica ovak i onak ne dolazi do vrha kanala jer je to nemoguce zbog navoja na ralici kojega ce ponestati ako stavis sajbica preko 2mm. A za tih 2mm ima dovoljno visoke zidove. JA kada stavim nov remen vozim na 1,8mm sajbicama i gle cuda rolice su jos uvijek sve na mjestu.

Klizaci su takvi kakvi jesu , meni ne rade probleme. Niti su ikada radili.

Centralni je vjecan vozim ga 20000km sda ti ga skinem i usporedi sa novim. Za razliku od Malossi , Polini i ostalih opruga koje se deformiraju i skrate nakon nekog vremena. Dopplerova nova i stara opruga su iste duljine i potpuno identicne. Tvrdocom ... a kaj da tu kazem. MEni su na ruku iste. Trebalo bi na ovaj moj setup staviti novu oprugu iz mog steka pa vidit stanje okretaja. Ako se ne promjene to znaci da nakon 20000km opruga ne taknuta i da je vjecna.

Yasuni i Doppler nisu isti gledaosam oba kod tebe. Kalote nisu iste niti klizaci , nisti vodilice. Vise od toga nisam obracao paznju. Probao sam samo medusobno ukomponirat kalote i bolcne i nije islo.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju