Idemo onda redom...kad vec necete imigrantu da priznate austrijsko državljanstvo
Kad smo se dotakli teme auspuha, da startno to rijesimo, obzirom da na ovom fabrickom pise EURO2, racunam da je pun nekakvih katalizatora i vune pa ga to sigurno guši. Da li se isplati kupiti polovan auspuh ili da štedim pa da kupim nov, obzirom da ih na oglasima ima polovnih skoro upola cijene?
Dakle sto se tice pumpe (pokusat cu slike uploadati sa servisa). Skuter je radio sasvim normalno dok je tako kapalo ulje. Koliko sam uspio primjetiti nije kapalo direktno sa pumpe, a crijeva nisu bila ostecena vec je kapalo ispod ventilatora/elektronike ili kako se vec taj dio zove. Pokusao sam skinuti, ali obzirom da nisam imao adekvatan radapciger, odustao sam.
Problemi nastaju nakon što je majstor zamjenio pumpu novom. Prvo je normalno isao, a onda mi se nakon 5-6 km ugasio cim sam stao. Upalio sam ga poslije toga te na punom gasu, na nekih 50 kmh se jednostavno ugasio, bez promjene zvuka, trzanja i sl, samo je zamro. Poslije toga sam ga ostavio u garažu racunajuci da mu smeta hladnoca jer je vec bilo kasno popodne. Sutradan ujutru ga nisam moga upaliti, i kad se upali radi kratko, cim se da gas, ugasi se. Ulje je ponovno kapalo, ali ovaj put sa boce od ulja koja je pukla dole na mjestu gdje se sarafi (ne znam kako,bila je citava).
Sljedece sto znam je da me majstor izvjestava da stara pumpa nije dobro podmazivala pa su se zbog tog karike slijepile i da se moraju mijenjati. Ne znam samo kako se to sad odjednom pojavilo sa novom pumpom, jer je sa starom uredno radio, nije se gasio niti pokazivao ikakve znake da nesto nije ok.
Majstor mi je rekao da je dodatno ocistio karburator i postimao smjesu ili sta vec.
Svjestan sam da mi vi ne mozete nacrtati sve sta i kako i da moram sam neke stvari vidjeti da bih shvatio kako sta sljaka i to mi je u planu cim se skut vrati od majstora.
Ponavljam, nije mi mrsko uciti, citati, raditi, ali znate i vi da je potrebno da me neko usmjerava. Moram također dodati tih par alatki koje su karakteristicne, poput radapcigera.
Također, svjestan sam ja sta je kinez, ali molim i za razumjevanje, moja mjesecna plata je oko 250 eur, ovo sto zaradim mimo toga je kec na deset, i ovaj činez je krvavo plaćen. Imao sam ja priliku voziti Gileru, ali to je van mog domasaja. Kineza mogu pomalo doradjivati i ulagati, dok si neku Gileru startno nisam mogao priustiti. Dakle ne radi se ovdje o nerazumjevanju kvalitete, vec pojedinacnim mogucnostima, a moje su zasad takve kakve jesu.
Poslano sa mog P8 koristeći Tapatalk