Ostalo > Svijet računala i mobitela
Kupnja novog mobitela,sto preporucate?
shogun:
Na huawei p20 pro baterija dolazi sa displeyem
3alfa3:
Srecom, kuzim se nesto sitno u baterije i znam sto im odgovara, a sto ne. Recimo, litij ionske ne vole bit praznjene i punjene min/max, niti dugo bit skroz napunjene.
Meni je (i na S8) dovoljno napunit na 80% i to mi je praksa i inace. A i S8 ima bateriju za koju kazu da vremenom degradira slabije od ostalih - nije sveto pismo i uzeo bi sa rezervom, ali, i HTC ONE M8 kojega i dalje imam i stariji je od 4 godine se super drzi po tom pitanju (40-80% je najcesce bila napunjenost baterije)
Inace, stres litij ionske baterije uzrokovan visokom voltazom je nakon 60% napunjenosti, a bitno se povecava nakon 80-90%. Sve ispod 60% se smatra da ne utjece na vijek, osim naravno samo vrijeme: litij ionske imaju svoj vijek cak i kada bi ih se drzalo na optimalnoj voltazi, ali ako je cilj da baterija traje sto dulje, ne prelazit 80% napunjenosti, idealno da se vrti izmedju 40-60%, ali to nije prakticno
Ako se od baterije trazi da u svom vijeku da najvise moguce mAh, onda bi to bilo punjenje kad padne na 40%, a puni se do 80%. Tako je praksa pokazala (i testovi).
Ako se trazi da traje najdulje moguce (vremenski, ali u praksi tada nece dat max mAh kroz vijek), onda ju drzat izmedju 40 i 60%, ali to je nerealno za ocekivat kod mobitela.
Eto, 2 godine bi svaka trebala trajat bez obzira kako se koristi, ja mobitele imam dulje od toga, a do 80% napunjenosti mi je u 99% slucajeva dovoljno. Punim i do 100%, ali ciljano, kad odem recimo na cjelodnevni djir motorom, kad negdje putujem itd....
dario007:
Pocophone radi 7sati i 30min screen on,s tim da je zaslon uvijek na 80%,nije na onoj automatici koja ga zatamnjuje.
Antutu test radi 293000 score
Bljeskalica vrh,kamera vrh,fluidan i brz i jos niste nabrojali bolji mob u rangu oko 2500- 3000kn
S9 rastura u svemu osim u ekranu,iako meni edge ekran nije nekaj.
3alfa3-prije ovoga sam imao z1 compact,taj je star 5.g,svaku noc od kad ga imam je proveo na punjacu,nakon 3.5g promijenio bateriju sa kineskom i evo jos dan danas radi.
di.ky.73:
Neznam ni sam sto da kupim...previse je izbora ;)
igor.sb:
--- Citat: 3alfa3 - 26 Siječanj, 2019, 13:47:22 ---Srecom, kuzim se nesto sitno u baterije i znam sto im odgovara, a sto ne. Recimo, litij ionske ne vole bit praznjene i punjene min/max, niti dugo bit skroz napunjene.
Meni je (i na S8) dovoljno napunit na 80% i to mi je praksa i inace. A i S8 ima bateriju za koju kazu da vremenom degradira slabije od ostalih - nije sveto pismo i uzeo bi sa rezervom, ali, i HTC ONE M8 kojega i dalje imam i stariji je od 4 godine se super drzi po tom pitanju (40-80% je najcesce bila napunjenost baterije)
Inace, stres litij ionske baterije uzrokovan visokom voltazom je nakon 60% napunjenosti, a bitno se povecava nakon 80-90%. Sve ispod 60% se smatra da ne utjece na vijek, osim naravno samo vrijeme: litij ionske imaju svoj vijek cak i kada bi ih se drzalo na optimalnoj voltazi, ali ako je cilj da baterija traje sto dulje, ne prelazit 80% napunjenosti, idealno da se vrti izmedju 40-60%, ali to nije prakticno
Ako se od baterije trazi da u svom vijeku da najvise moguce mAh, onda bi to bilo punjenje kad padne na 40%, a puni se do 80%. Tako je praksa pokazala (i testovi).
Ako se trazi da traje najdulje moguce (vremenski, ali u praksi tada nece dat max mAh kroz vijek), onda ju drzat izmedju 40 i 60%, ali to je nerealno za ocekivat kod mobitela.
Eto, 2 godine bi svaka trebala trajat bez obzira kako se koristi, ja mobitele imam dulje od toga, a do 80% napunjenosti mi je u 99% slucajeva dovoljno. Punim i do 100%, ali ciljano, kad odem recimo na cjelodnevni djir motorom, kad negdje putujem itd....
--- Kraj citata ---
majke ti jesi ti kupio telefon il on tebe,
taj mora biti na punjacu min 2x dnevno
ako krepa baterija kupis novu il novi telefon jednom godisnje
vise novaca godisnje potrosis na pivo :zubo:
btw....moj glas ide šaomiju poco, ako ti nije bitan premijum izgled tj staklo
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju