Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Aprilia sr50r "skidanje blokade", savjeti i pomoc!
SF2 Freak:
--- Citat: dario007 - 08 Siječanj, 2019, 18:03:20 ---3000kn za skidanje blokada?
Daj ih pitaj jel meni oce slat posao,dobiju pola novaca samo da meni preusmjere...
Mjenjaju par zupcanika u getribi jer novi imaju krace getribe,cijelu komplet getribu nadjes za 200kn i to ako se ne trudis.
Druga blokada je prsten na variomatu koji skines za 10min ako si slijep na oba oka.
Treca je suzenje na auspuhu,za koju te briga jer stavljas drugi auspuh,opp,opp dodatnih 15min.
Limic i promjena dizne 15min
Ako ide multivar i federi,to produzuje za jos 15ak min.
Sa getribom ima malo vise posla,dodatnih sat vremena otprilike.
Znaci imas dva radna sata,ulje u getribi i drugu getribu.
Recimo nekih 500kn posao i dijelovi.
--- Kraj citata ---
U krivu si.
Novi piaggio agregat dolazi sa 2 katalizatora i 2 sas ventila. Dalje variomat nema prsten nego je blocna u kompletu blokada. Jos dalje cijena od 3000kn je jer se radi o novom zupcaniku u getribi koji dodje 1000+kn.
Rezime svega = nova spulja jer na staroj nema skidanja 700-800kn , nova bolcna jer nema skidanja prstene 100-200kn ,dizna za frgu 30kn , 2 sata posla 400kn.
Računica je točna 1500kn skidanje blokade sa novom getribom za kompletno skidanje dodatnih 1000-1500kn.
Kaj ispada na kraju 3000kn
PA ti kupi PIJAĐO :laughing7:
aragonY:
I sve to kao "zbog garancije"?
Uzmi stvar u svoje ruke, istrazi malo po forumu kako i sta, baci se u oglasnik, kupi dijelovr, postavi i izaci ce te stoput jeftinije a usput ces znati i za ubuduce ako budes imao neki problem kako sarafati po skuteru i kako rijesiti problem bez da plaćaš lihvarima servisima.
tdj595:
--- Citat: aragonY - 08 Siječanj, 2019, 18:53:31 ---I sve to kao "zbog garancije"?
Uzmi stvar u svoje ruke, istrazi malo po forumu kako i sta, baci se u oglasnik, kupi dijelovr, postavi i izaci ce te stoput jeftinije a usput ces znati i za ubuduce ako budes imao neki problem kako sarafati po skuteru i kako rijesiti problem bez da plaćaš lihvarima servisima.
--- Kraj citata ---
Istina, ako sam radis, za 3000 mozes masu toga napravit. A i te garancije zaboravi. Cim se nesto pokvari vozaju te i traze izgovore. Tako da bolje ustedit 2000 kn i ostat bez garancije.
SF2 Freak:
Ako se ide na soluciju od 1500kn znaci bez getribe ( kaj je dovoljno za serijalu ). Onda je bolje u servis. da si sam kupi spuh i variomat kolko ga to jos dodje ? 1000kn +
JEl vrijedi gubitak garancije zbog 300-400kn ?
tdj595:
Cast izuzecima ali ja ne bi vise nikad dao da mi ovlasteni servis jedan saraf na skuteru zasarafi. A da ne pricam kad sam imao garanciju pa dodes i zalis se da ne ide ni blizu kako bi trebao, samo te otkace. Njima je bitno da skuter upali i ide naprijed kad das gas...
Frend je nedavno u ovlastenom piaggio odradio servis, i prodao liku skuter. Lik otvorio skuter unutra ostavljeni stari dijelovi koje je ovaj platio kao nove, sve instalacije polijepljene izolirbandom i sl. Bogami ja bi platio da nemam tu njihovu garanciju!!! A i to sta kazes 300-400 kn razlike i nije bas istina. Svak moze naucit promijenit variomat, skinut blokade, zamijenit auspuh... pa onda za 1500 mozes napravit puno vise od same zamjene auspuha i skidenja blokade...
Btw. U ovlastenom me vlasnik i radnici uvjeravali da mi serijala ne moze krenut na uzbrdici s extrom... da je to auspuh za kit. Pokusavali mi uvalit giannelli GO za 850kn!!! Nakon toga sam uzeo stvari u svoje ruke. Niti jednog kvara ili problema otad. A o ustedi da ne pricam
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju