Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Aprilia sr50r "skidanje blokade", savjeti i pomoc!

(1/27) > >>

fran_hr:
Poz, prosle godine krajem 8. mjeseca kupio sam novu sr-ku. Naravno sa svim blokadama. U prvih mjesec dana dok je bilo toplije vrijeme uspio sam napraviti 1000km. Na proljece planiram skidanje blokada i zanima me sljedece; stavljao bih drugi aupuh da nije pre tih ko ovaj original ali da nebude pre glasan pa me zanima koji, kit ne planiram stavljati u skorijoj buducnosti tako da me to ne zanima, cilj mi je da skuter ide dobro u brijeg jer zivim na brdovitom podrucju i da ima krajnju brzinu oko 90km/h jer mi za sada netreba vise jer sam pocetnik.
Svaki savjet je dobrodošao!!

dario007:
Imas brdo tema o tome...

Neka preporuka je leovince TT,po mom misljenju najbolji spuh za te pare.
Gianelli reverse ili record(razlika u topu)
Yasuni Z,po mom misljenju najbolji izbor,ako se mozes protegnut sa novcima.On se izvana da naruciti za 110ak E.

Uz to bi bilo dobro staviti Malossi multivar i podesiti to sve rolice od 5.5 do 6.1gr,ljubicasti malossi centralni i mali crni federi na kvacilo.

Uz to se poveca dizna u karbu i to je generalno to.

Ako se skuter dobro postela,da se izvuci oko 95-100gps-a

tdj595:
Skini odma blokade, uzmes yasuni Z, mislim da sam vidio na trznici da netko prodaje za 500kn svjeze prefarban i par mj star, ne treba ti jace od toga. Eventualno yasuni r koji mozes bez problema na Kit ako se predomislis. I kao sta je dario reko: variomat, centralni feder, federi kvacila, rolice

Edit: ovaj Z za 500kn je za minarelli tako da nista od toga

fran_hr:
Hvala za savjete,
zanima me posto su mi u ducanu gdje je kupljen skuter rekli da nakon 1000km dodem na skidanje blokade ponudili su mi dvije opcije prva je ta da skinu blokadu za 1500kn i tada ce motor ici oko 75km/h a druga je da skinu blokadu i koliko sam shvatio mjenjaju neki zupcanik za 3000kn i onda ce motor ici preko 90km/h. Koje je Vase misljenje o tome? I nakon sto se skine blokada hoce li ici bolje u brijeg?

dario007:
3000kn za skidanje blokada?

Daj ih pitaj jel meni oce slat posao,dobiju pola novaca samo da meni preusmjere...

Mjenjaju par zupcanika u getribi jer novi imaju krace getribe,cijelu komplet getribu nadjes za 200kn i to ako se ne trudis.
Druga blokada je prsten na variomatu koji skines za 10min ako si slijep na oba oka.
Treca je suzenje na auspuhu,za koju te briga jer stavljas drugi auspuh,opp,opp dodatnih 15min.

Limic i promjena dizne 15min

Ako ide multivar i federi,to produzuje za jos 15ak min.
Sa getribom ima malo vise posla,dodatnih sat vremena otprilike.

Znaci imas dva radna sata,ulje u getribi i drugu getribu.
Recimo nekih 500kn posao i dijelovi.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju