Nakon prestanka rada prednjeg svjetla na skuteru, muku mučim sa vožnjom noću. I dok su radila, nisu ništa svijetlila, jer su izgorjela iznutra, u samom faru. Naručio sam sebi sa Ali Expressa nešto što sam namjeravao ugraditi, odnosno prepraviti postojeća.
Znači radi se o ovome.
U kompletu dodju dva svjetla (maglenke), dva nosača i vijci. Dimenzije su kao na fotografiji, s' tim što postoje i veći prečnici za kupiti.
Potrošnja je nekih 30W (2.5A), ali se struja mora prepraviti da ide sa akumulatora, znači 12V DC.
Stara svjetla.
Kako sija, odnosno ne sija.
Znači odvio sam vijke koji pridržavaju sočivo i plastiku u kojoj je reflektujuća površina i sijalice.
Proširio otvore kroz koje idu sočiva i ubacio nova svjetla.
Fiksirao sam ih nosačima, koje sam prethodno odsjekao na dijelu gdje se savijaju pod 90 stepeni, i od jednog dobio dva komada.
Ovako to izgleda, mada sam ovdje maksimalno zatamnio kameru, jer blješti.
Nisam još montirao nazad na skuter, jer se suši ljepak koji drži staklo fara. Čim namontiram, slikam i postavljam.
Evo link ako neko hoće da prepravlja. Znači dimenzije 64mm, boja angel eyes-a po volji.
https://www.aliexpress.com/item/2X-3-5-3-0-2-5-inch-COB-led-headlamp-angel-eyes-drl-hole-ring/32893734018.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4d364c4dEOv7iT
P.S. Za moderatore.
Sve fotografije su uploadovane na Postimage, sa kojeg mi nikad nisu obrisane fotografije.