Pozdrav ekipa!
Nov sam pa ne zamerita ako šta omašim.
Vrtim teme po forumu ali ne nadjoh sta mi treba. Video sam par slicnih problema ali ne reših moj. Pa da počnem.
Uzeh letos na brzinu speedfigtera2 za 250e bez registracije. Prepisah ga, registrovah na 5god (sve ovo se dešava u CG) i za četiri meseca sam prešao 6500km. Sipao gorivo, sipao ulje i vozi. Prezadovoljan sam kupovinom jer mi je pojenta bila da mi izgura sezonu pa ću dalje videti. Izgurao on sezonu i malo više i umro.
Problem je nastao dva dana posto sam kupio nov akumulator. Bilo sve ok ali u jednom momentu tokom vožnje par puta je prdnuo i ugasio se. Od tada ni makac. Bendex nemam pa ga palim samo na prekidač.
E sad. Probao sam drugu bateriju, od aku bušilice. Kada sam ga kupio tako sam ga i palio jer nisam imao akumulator. Neće ni na tu bat
Proverim, ima varnicu ok. Stavim drugu svećicu, isto. Stavim treću, isto. Baca varnicu, ne pali gorivo. Stavim prst na rupu cilindra, dobra kompresija (znam da ovo nije pouzdano ali kompresija je ok jer mi izbija prs iz rupe kad je nabije). Skinem alnaser i prikačim aku bušilicu na sraf varijatora i zaverglam. Baca varnicu, ima kompresiju, ne pali gorivo. Da napomenem da su sve ove probe sa direknim ubrizgavanjem goriva u cilindar (mislim da me i dovod zeza ali prvo da ga upalim pa ću to pogledati).
Alnaser sam proverio na akumulator, po meni vrti sasvim ok.
Nisam više pametan pa ako neko ima neku ideju bio bih mu neizmerno zahvalan