Ostalo > Motocikli
Necu vise biti zadnji - Yamaha MT03 '16 13K
3alfa3:
nisam obracao paznju, ali ocito imas "normalne" vilice, a ne USD. OK, usisavac, moe i malo komprimiranog zraka tek toliko da raspuses i ocistis - tamo ionako sve treba bit cisto ko apoteka.
Sto se tice ponasanja vilica, svakako ne smiju doc do kraja u voznji u bilo kojim uvjetima. Povrat rjesavaj stelanjem rebounda ako ga imas, ako ne, guscim uljem i kolicinom.
Ima na YT brdo primjera kako se podesava ovjes na motorima, Dave Moss je najdalje na YT otisao sa primjerima
P.S.
i obicne vilice koje nisu USD procure, Gravitacija nece sprijecit istjecanje ulja dok vilica "radi"
3alfa3:
A preventiva je obrisat krpom stapove nakon svake voznje. Pogotovo su zajebani insekti koji kad se skore budu ko zilet i ostete semering, a onda ciscenje ne pomaze
Corector:
Ne ignoriram ciscenje, svakako cu probati, a ovo za insekte mi nije palo na pamet jbt. Najradje bi ugradio "harmoniku" :toothy3:
3alfa3:
--- Citat: Corector - 18 Ožujak, 2019, 12:48:39 ---Jucer sam pratio lika (kulturno se vozio) na novom Zecu i nema nikakvih cudnih gibanja prilikom ubrzavanja, lik kao da je saliven s motorom i nevjerojatnu mirnocu ima tokom WOT-anja, a ja imam osjecaj kao da plivam dok se teleskopi izvlace, pa vracaju...
S saltanjem bez kuplunga je znatno bolja stvar jer je ovjes tada inertan :D
--- Kraj citata ---
Z900? On naprijed ima prilicno mekan ovjes, prilagodjen laksim vozacima.
Sidji s motora (pogotovo nakon voznje, kad je sve ugrijano), sabi vilice i gledaj kako se ponasaju vezano uz povrat (rebound). Idealno, sabit ces ih, popustit pritisak da se same vrate u pocetni polozaj i to je to. Eventualno ce otic malo preko "nulte" tocke i vratit se u pocetni polozaj, ali nikakvo ljuljanje, ili visestruki hod ne dolazi u obzir. Dakle, da se sto brze vrate, ali da nakon sto se vrate ne rade naredna sabijanja i vracanja. Isto i za zadnji amortizer
3alfa3:
--- Citat: Corector - 18 Ožujak, 2019, 12:59:06 ---Ne ignoriram ciscenje, svakako cu probati, a ovo za insekte mi nije palo na pamet jbt. Najradje bi ugradio "harmoniku" :toothy3:
--- Kraj citata ---
Pa ak ti estetika nije bitna, da, to joj i je namjena, al nekak sumnjam da ti je to OK :D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju