Ostalo > Razne offtopic teme :)

Moj je skut bolji od tvog jer.........

<< < (6/23) > >>

zvonkec92:
Taj plasticni zupcanik i bez masti moze desetljecima vozit, dokazano milion puta pogotovo na dostavnjacima koji nikad nisu otvarani po pola. Ja sam kod sebe nutra naguro 700% vise masti nego sto u tvornici stave pa svejedno nakon par km masti uopce nema na zupcaniku a svuda okolo ima i eto traje i traje. Nikad nisam cuo da se na mini to poderalo

montis:
Ne stvara ulje toliki pritisak na mini da se plastični zubčanik bude potrošijo a tome pridonosi i to kako su izvedeni zubi.

RunnerSukosan:
Na pezi je uljna toliko dobra da si ju izbacio suhy :icon_biggrin:

Pupo:

--- Citat: zvonkec92 - 10 Studeni, 2018, 06:46:26 ---Taj plasticni zupcanik i bez masti moze desetljecima vozit, dokazano milion puta pogotovo na dostavnjacima koji nikad nisu otvarani po pola. Ja sam kod sebe nutra naguro 700% vise masti nego sto u tvornici stave pa svejedno nakon par km masti uopce nema na zupcaniku a svuda okolo ima i eto traje i traje. Nikad nisam cuo da se na mini to poderalo

--- Kraj citata ---

Podere se kad se stavi kit koji se previse vrti i onda jednostavno preskoci i ode pogon. Na serijali tesko da bude problema, zato i je plasticni.

Corector:
Dobro si to srocio Danijele, imam samo jednu primjedbu koja je mozda i subjektivna. Uzorkujes masine na 5000km, to je premalo za nekoga tko cesce koristi skuter. Za zakebanciju i zabavu, to je dobra brojka, i 5tkm je pickin dim jer je gumi presao s tprom vise....
Meni je to smijurija, prec 5tkm, i onda ici na nesto drugo i imati neki konkretan zakljucak. U toj kilometrazi je valjda i kinesce konkurentno...

10 000km ti je vec opaka brojka gdje se vjerojatnost za havariju karbosa povecava eksponencijalno. :icon_thumright:

Za pezu bi samo dodao da odlazi hrpa perfifernih stvari, zapravo ono sto nikada nije odlazilo to sam dozivio s pezom visestruko puta. Toliko me je izludila da imam dijelove s drugih skutera, a cim se malo okrenete oko sebe mozete vidjeti pezu hibride, dijelova sa piaggia, malagutija, minarellija., morinija....

I samo cu rec jednu stvar, purejet, najbrze, najjeftinije, sve odradis u kucnoj radinosti, dok ste svi vi narucivali i cekali neke sitnice, jedino sta mogu narucit i cekat je termo grupa, sve ove sitnice su na dohvat ruke :laughing7:

PS i meni se nije dalo rijesiti start na nrgu pa tockara na zadnji s 50ccm. Dakle purejet 50 ide na zadnji samo tako. Kad sam stavio morini polutku s losim brisacem malo je podmazan kuplung al najbitnije da ubija u startu neke masine, pazi, s ppdmazanim suhim kulungom :laughing7:

--- Citat: SF2 Freak - 10 Studeni, 2018, 03:48:22 ---
Pezina uljna bez sajle sa zeljeznim zupcanicima nemoze krepat. Cim su zupcanici plasticni pod upitnik se stavlja dugotrajnost.

--- Kraj citata ---

Je, zato propisa ulje vanka :icon_thumright: Dugotrajnost plastike na minarelliji je provjerena, priie ce propisat pezi uljna nego otici plasticni zupcanik. Koliko ih samo osobno znam da su zaribali zbog curenja vanka peza uljne :icon_tongue:
Sva sreca pa ti radis mjesavinu i mozes to reci iz iskustva.  :laughing7:

I najjace mi je kad netko podcjenjuje plastiku, zapitaj se prvo sta se sve radi od plastike... vidim sve argumentirano za Nobela haha

I drago mi je sto peza nece doci do izrazaja, a ja cu ako treba iskopati sve slike i snimke da je zalopatamo. Jedino sta valja od peze je vertikala euro1 KOJA SE VISE NE PROIZVODI od 2004 godine, purejet tamo od 2013 negdje i onda mi se neko pravi pametan, a DIJELOVE ZA EURO1U DOBROM STANJU JE NEMOGUCE NACI i moras kupovati evebtualno skupocijene NOVE ili moliti i zicati dobre dijelove za stek okolo koje jedva nadjes....

Sri moj, odrekao sam se peze jer nisam srastao s tim skuterom i objektivan sam, izjebala me.je masu puta kao nikad niti jedan skuter i normalno da cu se odreci toga, nisam bolesnik nakon dvadeset sansi.... ne govorim o jednoj oezi, o vise svojih, i o tudjim tragicnim pehovima koji su inako bas podmukli....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju