Eee Lucko, ta mi je bila najgora cesta kod nas. Gle, ovdje sam na extremnoj dionici vozio 35 gpsa i raspadao sam se ziv. To ti je asfalt iz bivse juge kao baza, s milijardu zakrpa, to je umjetnicko djelo. I sve to ti stvara jeenu neobicnu frekvenciji titranja koje nema.kod.nas jer i kada ceste propadnu, one su novijeg datuma pa je to nekako manje razarajuce nego ovo jer nije svaki milimetar naboran. Opcenito im ceste imaju nekakva konstantna podrhtavanja koja su jako neugodna. Po Luckom sam.se vozio 50, i uspio sam dosta toga izbjeci, ali ovdje imas barijere koje je nemoguce izbjeci jer su preko cijele ceste. Lucko je cest slucaj na normalnijim cestama kad te spici neka dionica.
Znas koliko imas onih V i U rupcaga koje kad spicis kao da dobijes nogom u jaja, pa onda uzlazne kaskade...
Ma neda mi se vise nista pricat, ali nisam mislio da moze biti toliko lose. Cak kad sam.isao u pravcu A gdje sam bio koliko toliko zadovoljan s celicnim zivcima, u povratku sam imao knedlu sta me sve ceka i da cesta bude ista kao u tom pravcu.
Kad sam isao smjerom A, i kad sam prvi put pogodio rupcagetinu za Guinnessa, iskocio mi je paket maramica iz U dzepa u viziru gdje doslovno zacvikam takve stveri, i rukavoce recimo. A mobitel mi se okrenuo skroz naopacke jer je nosac bio odvaljen. To mi se nikada nije desilo niti sam imao naznaku da se to moze desiti. Od tada sam mob furao u dzepu i povremeno stajao da vidim te rute, i nakon toga sam poceo i lutati jer su putokazo katastrofa, a recimo imas znak za glavnu cestu prema lijevo, a ti trebas ravno, i pratis glavnu cestu a ona te odvede u drugom smjeru koji nema veze s rutom gdje ti ides...
Ja se uopce ne sjecam da su mi kocnice radile u HR, Bugarskoj, Turskoj. Kad je dosla Srbija, pa nakocio sam se ko budala, sto zbog iznenadnih situacija na samoj cesti, sto zbog manijaka koji oduzimaju prednost, skrecu bez zmigavca... sad sam se sjetio jos par situacija, vise puta sam vidio da se okrecu polukruzno na cesti, ali na nacin na prvo ode skroz do kraja lijevo, i onda ga namota puni desno i tako se okrece. Prizor da se useres jer nemas pojma kojo mu je k.
Zatim pazo ovo, sunce ti j**** negdje tamo oko Kraguljevca. Likcina sabancina stojo s autom na autobusnoj stanici, s tim da je auto okrenut kontra za 180, jel. I on je meni s desna, gledam ga u oci i prednji kraj neke krsine i dolaziim mu u susret, i likcina ti samo odjednom krene na kriticnoj udaljenosti, i nastavi prek moje trake u svoju dalje, a ja spusio sinter plocice. Daj zabrij taj brdjansko cobanski mozak, kakvi bolesnici.
E bolje da se ne prisjecam situacija, ali ima takvih fenomena da to ne mogu pojmiti.
Da bar ima street view, pa odabrao bih prihvatljive pravce kretanja, a ne ovaj kriminal, nije ni cudo zasto ne postoje slike jer bi se ona kamera raspala skupa s autom.
Imao sam 2x srece sto sam pod pravim kutem pogodio lezeci, i nekakvo brdo kao lezeci na magistrali gdje picis 80, unatoc tome, skut se svejedno razisao u zraku po tragu kotaca, i jos imam kofer koji narusava balans...
Bankine su prepune pijeska, i taj pijesak osvaja cestu...
Steta sto nisam imao kamericu da se to sve vidi, ali neka bude samo hint da mozete dozivjeti situacije i biti dugo izlozeni istima jer toga nema kod nas. Moram pogledati koliko mi je trebalo.vremena za odvozit to...