Evala ekipa!
Poznajem covika koji je kupija novog runnera prije godinu-godinu ipo. Skuter ima 4000 km i na skuteru nista nije dirano osin sta su skinute blokade u ovlastenom servisu di je i kupljen. (slipe grane otpilane i zavarene, navodno skinut limić i povecana dizna)
Znaci apsolutno nista na skuteru nije dirano i odjedan put je posta ekstremno spor. Proba san prije par dana đir napravit uzbrdo mu okretaji padnu ispod 7k okretaja jedva 30kmh održava uzbrdo.
Čovik je otiša žalit u ovlašteni servis i pita jeli to pokriva garancija rekli su mu da je to vjerojatno propala prirubnica ili su se potrosile rolice i da to ne spada u garanciju. Odma su rekli da je takav servis nekih 400-500kn. Toliko o ovlastenom servisu
Po mom misljenju da je prirubnica ispucana vukla bi falš i motor bi ostaja bez gasa, a to ode nije slučaj. A priča da su se istrošile originalne rolice nakon 4000 km na serijskom motoru mi je jos apsurdnija
Proba san vozit skuter i ponaša se normalno samo nema snage. kroz ubrzanje vrti 7200 nekad takne 7500 okretaja ali cin uspon se pojavi pada ispod 7000. znaci uredno prima gas nema gušenja/trokiranja. svjecica u punom gasu odlične boje.
Vlasnik se ne sića točno ali ja san uvjeren da je motor nakon skinutih blokada vrtio nekih 8500 okretaja.
Po mom mišljenju mogući uzroci su:
-zaštopan auspuh
-centralni feder
-šporka bolcna variomata
Ovih dana ce skuter doci do mene pa cemo vidit.
Ako netko ima serijski skuter sa skinutim blokadama zanima me na kojim okretajima im ubrzaje skuter sa serijskim rolicama 6.4g