Tehnički kutak > Garaža
Opet Purejet, Runner 50
Corector:
Danas sam po prvi put izveo ovog purejeta na neki trip, odvozio sam 103km u susu i usput da izbacim neku logcinu glede mrtve serijale.
Znaci uz Sljeme skuter ide jebeno dobro linearno, a u sepertini samo ispuca moment prije negoli se masina razvrti, sto se kod karbosa ne osjeti tako.
Uz Sljeme sam se popeo gotovo bez kocenja, Molas totalno jebe i ukljucio sam mod izdusenja...
Nakon sto sam dobro ugrijao masinu, primjetio sam nesto zanimljivo.
Dok je u fazi zagrijavanja i dok je frisko ugrijan, sa serijskim variomatom mi krece u prevrtavanje na 75kmh po cuki, a kad se dobro ugrije na 86kmh.
Tu sam zanimljivost primjetio vec na usponu uu Sljeme, a i kasnije tokom tripovanja.
I kad se to desi, masina se ponasa kao da ima malko teze rolice.
Okrivio bih centralnu oprugu, koja je originalna, sad ce joj 16 god. i 21tkm.
Tripovanje na mrtvoj serijali je zaninljivo, ali SPUHCE ipak daje dosta MOCi, isao bih za 15kmh po satu brze da sam imao spuh i multivar. Uz osjetno bolja ubrzanja.
Sta ja znam, serijski spuh mi je bezveze, nikakve koristi, a cak je i dosta bucan. Prvom prilikom cu mu ugradit TT spuhce, ima sve poslizeno kako treba i sad da je mrtva serijala, pa to je grijeh... :D
Corector:
Pocastio runnerce s ko novim variomatom, ventilvarom, remenicama, kuplungom, zvonom, maticama, onako iz dosade, jbg stek je vecan :toothy12:
Sad ima onaj udarac u startu jer je neki kripl spalio zvono, a i ja sam ga jos malo ubio na Sljemenu kad sam sisao na putic za pjesake di je extreman nagib (tamo je Elystarce spalilo zvono koje je bilo kao novo s pezo vertikalom :toothy10: i id tad vise niie imao susa u startu).
Sad cekam prvu priliku pa da ubacim spuhce :toothy10: Uglavnom uvijek se nesto kreci i na purejetima (uzmes drugog pa ga budzis, nikako cackas po starom jer moras)
aragonY:
Mrale ne serafi po purejetu reci ce da nije vjecan, ni slucajno!
Corector:
E Mralencad, evo me nakon skoro mjesec dana, bio nesposoban za serafljenje...
I odmah se bacio na posao oko pjur dzeta.
Pocastio sam se za Bozic, bio sam extremno izdasan jer jednom je Bozic. Odlucio sam staviti TT spuhce jer mrtva serijala mi dodje kao 30ccm u cilindru.
Vidi ga sto je lijep, specijalna boja kakvu dobije nov novcat Yasuni nakon par dana :laughing6: :laughing6:
Sa sjebanim selenom, pa sam odlucio testirati zracnicu od bicikla koju sam fino navukao u 2 sloja, bas me zanima nakon koliko ce prozveckati.
Stavio sam i trkace crne distance za nosac auspuha
I rezultat, osjetno jace vuce :headbang:
Trebati cu samo kvacilo podesiti jer sam stavio od Libertija 4T, rolice original su mu taman, a nisam obracao paznju da je navodno teze od 2T kvacila. Pa cu to svakako preispitati, i usporediti cu serijske oprugice jer osjeti se jaci udarac nego kod 2T kvacila, ali posto lovi nize nego 2T onda i ugusi masinu u startu to bi lako mogla biti masa. Tako da ima tu nesto, povecana masa i (ili) jos mekse opruge.
Uglavnom godina je gotova, moram odrzati slavu i za purejete, jer termin vjecnost skoro pa zaista postoji :toothy10:
Fićo98:
Neka je i purejet dobio moc sa spuljom :headbang:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju