Dečki hvala za čestitke,gume mi bas pile po zivcima,vidim kad spustim sa 80-90kmh na 50kmh kako se guvernal smiri i kako je uzivanje voziti,mozda je to i za reklamacije,vec sam natukao 990km pa cu za koji dan na obavezni prvi servis pa cu vidjeti sa serviserom sta oni imaju za rec na taj "problem" a vec vidim da ce ga probat ispred servisa i reci meni je ovo sve u redu.
Ta potrosnja ulja o kojoj se prica vrlo vjerovatno dosta ima veze i sa stilom voznje,gasanjem na hladno i on-off sistemom voznje.Kod mene evo poslije 990km nivo ulja se uopste nije promjenio ni za milimetar al vozim normalno,malo njeznije nego sto je moj stil jer se razradjuje al u globalu tako ja vozim uvijek.Lagan gas da krenem i onda na tako laganom gasu variomat radi i ubrzava koliko ima momenta u radilici,ako mi zatreba da nekog preteknem zavrnem jos gasa dok se to obavi i vracam se u cruise mod.
Potrosnja goriva naravno ne moze kao Medley al nije loša,lagani cruise po magistrali do 80kmh ide na 2,4-2,5L a gradska stani kreni 3,5L dok bi neka sportska gradska s wotanjem bila oko 5L,ekonomičnije nego 49ccm sa auspuhom