Tehnički kutak > Garaža

Aerox Evo3 Motokultivator

<< < (41/47) > >>

mic:
Bit će to dobro mrale, kakvi sve cilindri voze ovo tvoje je novo takoreći  :icon_thumright:
Koja je svrha distance na usisu? Razumijem da se s time nešto sitno povećava volumen kartera ali koji je točno benefit kod setupa poput tvog?
Jel mi se čini ili i pod cilindrom ima neka distanca?

PchelaUbica:
Ma pod cilindrom je 5mm zbog duze klipnjace.
A za usis distanca upravo zbog tog povecanja volumena kartera tojest vise prostora za sagorijevanje goriva. Navodno se dobiva nesto snage na visokoturaznim masinama

mic:
Pretpostavljao sam da je spejser pod cilindrom radi dužeg hoda klipnjače.
Ovo što kažeš da u karteru dobiješ više prostora za sagorijevanje dodavanjem spejsera nema baš smisla jer u karteru ne dolazi do sagorijevanja  :icon_scratch:
Znam da je općenito cilj u većini slučajeva smanjenje volumena kartera kako bi se povećao tlak u karteru da bi se punjenje cilindra dok su otvoreni prelivni kanali maksimiziralo. Povećanjem volumena kartera opada tlak i dolazi do slabijeg punjenja.
S obzirom na to da si podigao cilindar i obradio prelivne povećao si već nešto sitno volumen kartera ali si ga u drugu ruku smanjio ubacivanjem te Doppler radilice koja zauzima dosta više volumena u odnosu na serijsku radilicu.
Mislim da tih 5mm pod usisom neće puno značiti ali bilo bi fora kada bi napravio test sa i bez tog spejsera i prenio nam zaključke o tome pravi li razliku.
Ništa nije zlonamjerno, samo komentiram ovako rekreativno  :) Možda se još netko uključi ;D

robyakarider:
meni bez te distance lamele dodu jako blizu radilice, sa distancom ima "ljepsi" protok

dario007:
Nikakve to veze sa karterom nema,bar ne bitne.Duzom klipnjacom se smanjuje stres na suknjice klipa i u ovim jako nabudzenim cilindrima se dobije veca povrsina kanala za jednak hod,jer se duzom klipnjacom neznatno mijenja i sam hod klipa

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju