Tehnički kutak > Garaža

Dostavni MC2-BB

<< < (84/243) > >>

shogun:
To bi trebao isprogramirat sa arduino nano

tdj595:

--- Citat: Pupo - 29 Ožujak, 2019, 09:23:46 ---Pitanje za elektro majstore koji su aktualni tu u temi :D Ja trazim nekakvu pločivu koja bi mi upravljala ventilatorom preko potenciometra, kad je temperatura 70 stupnjeva da mi vrti na 50%, kada je 80 stupnjeva da je vent na 100
%. Stavljam jos jedan hladnjak s ventom koji nije direktno na zraku i ovisit ce o ventu, a opet nema smisla da vrti max ako prvi hladnjak moze ohladit dovoljno. A kad sam u gradu, nek vent vrti na najjace. Tnx

--- Kraj citata ---

Kao sto je rekao shogun, arduino najbolja opcija ali ne nano, nego esp8266 d1 mini modul, samo to treba znat isprogramirat. Ugl treba slozit nekakvu plocicu s 2 releja, kroz jedan ide direkt 12v na ventilator, a kroz drugi preko potenciometra kojeg namjestis na odredenu brzinu. I naravno sonda za citanje temp i onda isprogramiras da pusta struju kroz odredeni relej ovisno o temp. Lako se isprogramira ako si se ikad bavio takvim stvarima. Mozda postoji i kakva gotova plocica s 2 releja na ebayu, samo sta su one obicno namjenjene za kontroliranje temperature, jedan za grijanje jedan za hladenje i onda bi ti ventilator radio na 50% i kad je masina hladna

Pupo:
U pravilu bar za test to mi nebi bio problem jer meni ostaje termostat i mehanicka pumpa.

gokiSP:
Nitko se nije sjetio cijevi ispod kade sica. Meni je isto lupao poklopac glave. Koliko se sjecam ramu sam minimalno pobrusio, ali sam kemijao iza da spustim amortizer i time poravnam masinu. Tu ce ti pomoci vxr selen jer njime mozes "naspanat" masinu da ne plese previse gore dolje na dodavanje gasa. Mozda ne bi bilo lose i selen neki tvrdi stavit, ne znam vise dimenzije, ali vjerujem da neki iz autoindustrije pase u vxr kuciste

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

tdj595:

--- Citat: Pupo - 29 Ožujak, 2019, 09:45:42 ---U pravilu bar za test to mi nebi bio problem jer meni ostaje termostat i mehanicka pumpa.

--- Kraj citata ---

da ali bi ti svjedno ventilator radio onda cijelo vrijeme dok je skuter upaljen

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju