Tehnički kutak > Garaža

Dostavni MC2-BB

<< < (83/243) > >>

aragonY:

--- Citat: BP - 28 Ožujak, 2019, 22:11:26 ---Ovo je interesantno, po speckama bi se dalo spojit. Slozit da pali relej od pumpe na cca 45 stupnjeva a senzor stavit u malu cijev na poklopcu glave.

https://www.njuskalo.hr/mjerni-instrumenti/termostat-12v-oglas-16723647

--- Kraj citata ---

Ja sam ovo planirao na ventilator spojiti. Ne razumijem zasto komplicirati s pumpom, nek vrti cim das kontakt i to je to. Nije ona neki ozbiljan potrosac da je toliko zabrinjavajuce da ce iscrpiti aku. A i mislim da nema potrebe kemijati s tim ako ciljate na pothlađivanje mašine, pa i mehanicka se vrti cim upalite skut..

nrgmc2-tuning:
Koljega slušaj iskusnjare koji testiraju i voze bijesne pile gliste... spoji direkt na ključ kad okreneš upali ti se vodena i teraš... :laughing7: :toothy3:

tdj595:

--- Citat: aragonY - 29 Ožujak, 2019, 00:10:48 ---
--- Citat: BP - 28 Ožujak, 2019, 22:11:26 ---Ovo je interesantno, po speckama bi se dalo spojit. Slozit da pali relej od pumpe na cca 45 stupnjeva a senzor stavit u malu cijev na poklopcu glave.

https://www.njuskalo.hr/mjerni-instrumenti/termostat-12v-oglas-16723647

--- Kraj citata ---

Ja sam ovo planirao na ventilator spojiti. Ne razumijem zasto komplicirati s pumpom, nek vrti cim das kontakt i to je to. Nije ona neki ozbiljan potrosac da je toliko zabrinjavajuce da ce iscrpiti aku. A i mislim da nema potrebe kemijati s tim ako ciljate na pothlađivanje mašine, pa i mehanicka se vrti cim upalite skut..

--- Kraj citata ---

Kao prvo nemoj tu plocicu koristit, tj mozes ali nemoj se pouzdat u ta jeftina kineska rjesenja, istu sam imao za neke druge svrhe i nakon nekih mjesec dana je relej zalijepio i poceo pustat struju stalno... to jedino da narucis neki kvalitetniji relej pa sve sam slozis.

A to pothladivanje masine isto moze biti lose, zato i bude termostat u glavi, medutim, kad se vec stavlja elektricna pumpa, koja se moze palit gasit neovisno o radu motora, zasto ne slozit nekakav sustav kontrole temperature, a ne vozit na mehanicki termostat koji moze bilo kad zaglavit. Znam da se puno ljudi vozi bez termostata ali to nije rjesenje...

BP:

--- Citat: aragonY - 29 Ožujak, 2019, 00:10:48 ---

--- Kraj citata ---

Mehanicka se vrti tako je, ali ima termostat. A kad stavis el. Pumpu moras skinut termostat i zacepit bajpas. I onda vrtis antifriz kroz cijeli rashladni sistem.
Sta je najbolje to nije kompliciranje, to je slaganje po pravilima struke. To sto je opce prihvaceno zaobilaziti neka pravila, e to je drugi par čarapa. :)

Pupo:
Pitanje za elektro majstore koji su aktualni tu u temi :D Ja trazim nekakvu pločivu koja bi mi upravljala ventilatorom preko potenciometra, kad je temperatura 70 stupnjeva da mi vrti na 50%, kada je 80 stupnjeva da je vent na 100
%. Stavljam jos jedan hladnjak s ventom koji nije direktno na zraku i ovisit ce o ventu, a opet nema smisla da vrti max ako prvi hladnjak moze ohladit dovoljno. A kad sam u gradu, nek vent vrti na najjace. Tnx

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju