Tehnički kutak > Tuning skutera

Novi Malossi Specijal za Piaggio!

<< < (4/8) > >>

dino73n:
Joj suhi jesi se upalio. Vozio sam pezu 10 godina. Znam sta pricam. Na piaggio agregat se najbolje "primi" rezo spuh. Ubrzanja su strasna sa multivarim i TTom u ovom slucaju a sa jacim spuhom jos bolja jer je port mapa novog 5 kutnog piaggio cilindra stvarno jebacka. Samo mogu misliti koliko ce trositi. Weber i SC08 su stvarno super setup. Pristojno ide a trosi skoro ko peza :)

Bio mi je gušt da to malo isprobam najvise jer sam sumnjao da mi je agregat nešto slabašan pa da vidim jel se to može napraviti da ide ili ne može pa da rastavljam mašinu ako treba.

Sent from my Mate10pro using TapatalkPro

SF2 Freak:
NEznam ja  :icon_scratch:  tu po zg-u padaju piaggi od strane mojega Peugeota i to sa rezo spuhom. Kaj ne vidis da svi hoce sada jaci spuh jer su ogorceni kaj sam ih sve propeglao.
Ja imam rekorda ali taj rekord se na Peugeotu vrti oko 8500-9000 kaj je ekvivalent na piaggiu obican Zx , TT.
Mjerio sam portmape novog raspakiranog cilindra piaggio i mojeg netaknutog. To je sve tu negdje mozda pola mm razlike u visini kanala i to cak mislim na strani francuza.

Ma Peugeotu je usko grlo usis ali i za to ima djelova , a kada se stavi posten usis i karb to je onda osjecaj kao kada sa serijskog spuha predes na rezonku. Iako to ne znaci da se 12 Gurtner nemoze dovesti u red da radi na svojih 100% kao recimo kod mene. Pa vidis da sa uveo pomutnju tu u hoodu.
Razmisljao sam da si stavim usis koji mi doma prasinu skuplja ali necu samo zato jer ovaj pezin je aluminijski i boli me tuki. Znam da nikada nece otici.

MEni drago kaj si razrijesio misterij oko frga. Znaci 12 frga daje nesto 3-5gpsa manje ali zato cucla 30% manje goriva  :icon_thumright:  Uvijek bi potpisao za tu soluciju jer 17.5 stvarno nepotrebna frga na 50cc. Uz mizerno bolje performanse trosi  puno previse da opravda te performanse. NA kraju krajeva pa SP 180 ima 20.5 sa 3x vise kubika. Kaj ce 50-ki 17.5  :icon_scratch:

dino73n:
Ja pricam o ubrazanju i odzivu na gas spram peze base setupa bas zato sto pezu jebe usis. Ne mislim na maks brzinu. Pa imao sam ja pezu sa mhr replikom i prosirenim usisom i stage 6 big valveom i yasuniR spuhom 19mm karbom i to je bio skuter koji je mnogim piaggio masinama izbio suze na oci al ne moze se poreci da je pia masina dosta bolji temelj za tuniranje. Pogotovo kad je stage1 u pitanju. Ni jedan ne dadne rezultate kao pia kad stavis rezo spuh. A dok pezu dovedeš na taj nivo u novčaniku se paučina uhvati :)

A vezano za 12mm vs 17.5mm. Jos nisam probao webera i TT,lako moguce da nema razlike u maks brzini. Sta vise sa weberom sam postigao 1gps više nego sa 17.5 na tvornickom airboxu. Tek kad sam otvorio airbox na 18mm i stavio diznu 70 onda sam uspio navuci 4gps više.

Sent from my Mate10pro using TapatalkPro

SF2 Freak:
Nemogu se sloziti sa tobom u vezi 50cc klase jer ja imam drugacije rezultate eto ja zelim da neki skuter bude brzi od mojega. Bilo bi mi drago , pa fala bogu mozda nesto i naucim novo. JA nemoguu tvrditi drugacije kada to tako nije.
Cekam Edu hakera da se javi. Sa njime bi vrlo rado izmjerio snage. Navodno ide dobro  :headbang:
Kaj se tice 70cc e tu onda trebas usis i karb i to je dodatnih 600kn. Ali taj usis je 3 svjetlosne godine bolji od piagovog serijskog.

dario007:
Ja sam oduvijek htio probati prigusiti webera manjom lulicom i manjom diznom.Cak doma imam webera u kojeg se serafe m5 dizne,pa to nije problem.Problem je sta sam neke dijelove poskidao,pa bi trebao uzeti jos jednog da ga kompletiram.

Zanima me bi li se mogle izvuci iste performanse ili slicne,a da se potrosnja jos smanji???
Mozda i isprobam ako se skuter zadrzi kod mene duze vrijeme...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju