Društveni kutak > Susreti, putovanja, putopisi..

Do Grcke s PUREJETOM

<< < (27/30) > >>

SF2 Freak:
Koja zatucanost. Znaci cijeli svijet pljuje po talijanima ,a za vas su sveta krava.  :headbang:

Pezo = Dachia do jaja. Dachia se vozi na istoku. Kina , India po najzahtjevnijim terenima. Bliski istok po pustinjama, kod nas kao taxi. Sam si rekao da je peza ko dachia hvala ti na komplimentu bil bi za ludnicu da se ljutim.
Piaggio = BMW sminkica, konji i low quality. A bome i o konjima mozemo raspravljati kada jedan kymko ima vise konja od beverlya , kada jedna peza sa variomatom i auspuhom brza od piaggia.

Ti vozi et4 ili kaj god nemam ja nis protiv. Dapace et4 je jos kvalitetna masina  :icon_thumright: ali nemoj mi pricati o nekim malagutijima i gilerama jer da su valjali nebi firma propala. Malaguti davnih dana , velika Gilera od 2018g ukinuta , talijan kazes ? Dragster propao , Aprilia medu skuterima se gasi a bome nisu im niti motori vauuu. NOVI Shiver isti kao prvi shiver   :laughing7: ali bitno da su poklopac ventila polakirali i ramu u crveno. 900cc ,a konja kao 750cc jeaaa  :headbang:  Da nije naljepnica samo 900 :toothy3:
Ljudi se rajcaju na beva 500 , kad ono tek sada dolazi na naplatu talijanska kvaliteta. Cilindri im se pigaju odlaze u jaje i pocne mjesat ulje i bengu jeeeeaaa  :headbang: Talijan quality

Ok dosta o tome srusit cu ti Talijansu usminkanu kulu od karata. A karte davnih dana natopljene vodom i lagano se pigaju isto kao i Venecija ahahha neznaju nit temelje napraviti. Grad im tone  :laughing3:

U drugu ruku pezo nije sveta krava za mene ali osim ovih trulih talijana kaj drugo imam.  :dontknow:
Morini podrzavam jedino ali vidli su cigani da tu nece biti kvarova pa odustali od njega.  Nis prelazim na hondu  :drunken_smilie:  JE da nejde ali kvalitetu ima , vertikalu ima , aluminijsku ramu  ima , i nece mi zujati getriba  :icon_thumright:.
Bil bum mali samuraj  :toothy9:

Corector:
Piaggio Purejet frendic :bicedobro: atipicni talijan :headbang:

Sad cu nabrojati ono sto se istice u odnosu na klasicne talijane, i tu je apgrejdan:
- Instalacija ima kvalitetne dzekove, bakrene zice i izolaciju
- elektricni sklopovi rade bez greske, ne crkavaju
- teflonska crijeva za gorivo koja ne stare i kvalitetne spojnice koje nikad ne sline
- termo grupa i lezaji se podmazuju cistim uljem, dakle premija TOP TOP za trajnost mehanike, bez brisutnosti benzina koji ispire i susi, kad otvoris purejeta iznutra, sve je kao spremno za konzerviranje i bolesno se sjaji jer je UVIJEK svjez i cisti dvotsktol unutra, pa to je bolje nego 4T. DA DA samo purejet :headbang:
- opcenito se masina manje vrti od piaggio karba = duzi vijek klipcine, karika, termo grupe, lezaja i radilice
- ne odlazi mu getriba
- semerizni radilice ne sline
- ne puca radilica, ne odlaze lezaji
- vodena pumpa traje dosta duze nego na karbu

Talijansko srce oplemenjeno vrhunskom tehnikom podmazivanja s cistim svjezim dvotaktolom osigurava vjecnost mehanike. Njemacki Siemens, Bing i Australski patent ubrizgavanja osiguravaju perfektno ubizgavanje goriva.

Frendic, purejet je prica za sebe i ne ide u isti kos s talijanima :headbang:

Honda je zanimljiva, jebena rama i kocnice, jeben kandidat za purejet masinu, ona vertikala je jebiga, vertikala, minarelli je imao vertikalu devedesetih... high tech purejet je mnogo naprednija strojarnica  :headbang:

Sve se to kotrlja, ide, samo purejet nema musica  :icon_thumright:

Ja se unaprijed ispricavam zbog sljedeceg brutalnog, istinitog zakljucka:  :giljotina:
I imamo PEUGEOT masine (vertikala i horizontala) koje su oplemenjene ajnspric tehnologijom kao i purejet pa su najveca zamorcad >>>>MEHANIKE PEZO MASINA<<<<

Overkill je upravo izvrsen, ovo zadnje je cinjenica, nije ajnspric mana nego pezo mehanika :icon_thumright:

SF2 Freak:
Peza se vrti manje od pjurdeta. Peza ima bolji cilindar od pjurdeta. Jedina mana getriba ali tome cu osobno stati na kraj ove zime i ucinit cu ju vjecnom tako da kada ce netko moji skuter otvoriti 2265g a na bloku pise 97.  :headbang:
Nikada pjurdet nece biti bolji od karbosa peze. Nikada to je nemoguca misija. Kuzis ti kolko toga pjurdet ima a peza cista hard core mehanika.
Talijanima priznajem jedno , shvatili su da su preglupi da naprave elektroniku za taj skuter pa su dali nekome drugome tj svabima.
Da mi bar netko nabroji jednu stvar zasto bi minpeza stala odmah binrazmisljao o prelasku na drugi agregat ali ovako ne vidim razloga. Nemogu reci joj moram paziti da mi ne ode fegazer kada nemoze otici ili da ce mi puknut prirubnica kada nemoze puknuti ili da ce puknuti radilica , ili mozda pumpa goriva propisati. Govori se o pezinim cdima... Hmmm kada je to otislo ne sjecam se. Piaggu ne odlaze samo cdi/bobine nego i statori. E to na pezi niiiiikkkaddaa nine preslo . Taj slucaj nije zabiljezen u povjesti pezinih kvarova.
Ljudi pomozite mi i ukazite mi gdje stoji potencijalni kvar na pezinom agregatu.
MOLIM POMOC

Prebi:

--- Citat: SF2 Freak - 30 Lipanj, 2018, 15:02:13 ---Koja zatucanost. Znaci cijeli svijet pljuje po talijanima ,a za vas su sveta krava.  :headbang:

Pezo = Dachia do jaja. Dachia se vozi na istoku. Kina , India po najzahtjevnijim terenima. Bliski istok po pustinjama, kod nas kao taxi. Sam si rekao da je peza ko dachia hvala ti na komplimentu bil bi za ludnicu da se ljutim.
Piaggio = BMW sminkica, konji i low quality. A bome i o konjima mozemo raspravljati kada jedan kymko ima vise konja od beverlya , kada jedna peza sa variomatom i auspuhom brza od piaggia.

Ti vozi et4 ili kaj god nemam ja nis protiv. Dapace et4 je jos kvalitetna masina  :icon_thumright: ali nemoj mi pricati o nekim malagutijima i gilerama jer da su valjali nebi firma propala. Malaguti davnih dana , velika Gilera od 2018g ukinuta , talijan kazes ? Dragster propao , Aprilia medu skuterima se gasi a bome nisu im niti motori vauuu. NOVI Shiver isti kao prvi shiver   :laughing7: ali bitno da su poklopac ventila polakirali i ramu u crveno. 900cc ,a konja kao 750cc jeaaa  :headbang:  Da nije naljepnica samo 900 :toothy3:
Ljudi se rajcaju na beva 500 , kad ono tek sada dolazi na naplatu talijanska kvaliteta. Cilindri im se pigaju odlaze u jaje i pocne mjesat ulje i bengu jeeeeaaa  :headbang: Talijan quality

Ok dosta o tome srusit cu ti Talijansu usminkanu kulu od karata. A karte davnih dana natopljene vodom i lagano se pigaju isto kao i Venecija ahahha neznaju nit temelje napraviti. Grad im tone  :laughing3:

U drugu ruku pezo nije sveta krava za mene ali osim ovih trulih talijana kaj drugo imam.  :dontknow:
Morini podrzavam jedino ali vidli su cigani da tu nece biti kvarova pa odustali od njega.  Nis prelazim na hondu  :drunken_smilie:  JE da nejde ali kvalitetu ima , vertikalu ima , aluminijsku ramu  ima , i nece mi zujati getriba  :icon_thumright:.
Bil bum mali samuraj  :toothy9:

--- Kraj citata ---
Da pezo valja onda bi ih ljudi vise vozili a ne talijane.  :icon_thumright:
Naravno ti ces tu reci zatucanost bla bla, al to je stvarno grob od skutera.
kad god neko spomene ko trazi skuter da je vidija pezu nekog ja mu kazen biz ca od toga.

Corector:
Samo ti tripuj s pezom dok te ne osvijesti :toothy9:
Podrzavam da potraje, a da je bolja ja bih je prvi vozio, pokusao jesam vise puta pa sam bio brutalno osakacaen :icon_biggrin:

Ja imam problema s dosadom kad slozim purejeta, nis ne kupujem, nis ne nadogradjujem. Tako je od servisa do servisa.

Treba slozit 10 peza pa 10 talijana. Ovaj sto slaze peze ce IZGORJETI OD REKLAMACIJA!!!

Koji bi to bio show da svi vozimo peze. :toothy3:

Evo neki dan smo se rejsali i purejet te dere samo tako, peza mora na servis, opet :toothy12:
Dodje Runner 50 sa ZXom karbos, i izbrasnari pezu za 100 metara od semafora do semafora.  :toothy12:

I di je tu peza? Pa u retrovizoru :toothy10:
Jer peza nije nijansu losija, nego vidljivo i osjetno.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju