Nemojte se ustrucavati pa pitati na pm, sve vezano za PUREJET slobodno ovdje.
Kad netko kaze da PUREJET ne valja, samo mu zaljepite ovaj link na celo
A di su jos one prosle voznje po cijeloj sredisnjoj i jugozapadnoj Hrvatskoj.
Dojmove sam opisao veoma sturo i tu fali dosta slika, fokusiran sam iskljicivo na skuter purejet i voznju.
Stipe pa tebi je do Kotora samo tako doci
moze jos pitanja? ispilati cu te posteno
kakav je to auspuh?
kakvo je to deklo?
kolika mu je max brzina?
i jesi racunao potrosnju?
Auspuh je Leovince GP, imas ga za dosta skutera u ponudi. Po performansama je zeru slabiji od ZXa, ali zato skuter bolje prima gas s njim i performanse te raspolozivost su bas za Touring. Ono sto mi je zapravo najbitnije je ODRZAVANJE i BUKA. Ovom auspuhi se ne mijenja vuna jer ne postoji, ja ZXu spalim vunu za mjesec dana
i opcenito je zvuk milina, tih, reski, ma cujes samo vjetar kad se vozis, za razliku od ostalih rezona koje i proizvode vise vibracija zbog svoje otvorenosti.
Deklo mu je od Derbija GP1 Racing, dakle model s lancem ima fensi deklo. To deklo nema mogucnost montsze kurble.
Maksimalna mu je brzina 107kmh gpsa u Zagrebu, u Crnoj Gori sam ga raspizdio preko 120gpsa niz brdo
Kad se vozim na duze ture, odrzavam brzinu izmedju 80 i 90gpsa, tu mi je najkomfornije, vjetar ne udara, buka vjetra nije velika. ZA ONE KOJI PODCJENJUJU, samo ja tu brzinu odrzavam i kroz zavoje, istina runner se prepigava ponekad, ali Bridgestone obavlja posao za Oskara
Potrosnja na ovom tripu je bila 2.8l. Sveukupna masa sigurnih 250kg. Dakle non stop se trudis odrzavati brzinu izmedju 80 i 90gpsa. To se vozi od 7600 do 8000rpm za tu brzinu. Malo sam se i potrudio pa je potrosnja pala na 2.6l. Da ga dam nekom pocetniku, ostvario bi 2.4l bez problema jer sam ja toliko imao od Zagreba do Bosanske Otoke i nazad.
Krenuo sam iz Zga s 5l goriva. U Kozarskoj Dubici natocio do cepa. Sljedexe tocenje do cepa je bilo u Sarajevu, zatim na samoj granici Crne Gore s Albanijom. Pa u Sarandeu malo, da bih u Grckoj natocio punog, pa opet u Dracu, pa u Bosni. Imam negdje tocno zapisano, nadopunoti cu...
Litru ulja potrosi na 1800km. Sipam polusintetiku od 45kn. Potrosio hrpu Castrola Actevo, Mobil 1, trosio sam i Full sintetiku Mobil1. Sve to podmazuje bez greske.
Isla bi i minerala, al nema potrebe kad je ulje jeftino, a dosta dugo traje.
Prije ovog tripa sam se.odvikao od skutera, j#bote imao sam strah. A kroz ovoliko kilometara brzo dodjes k sebi, odnosno naucis puno toga. Koliko sam zavoja prosao, navozao se jebenim makadamom, svakanve moguce terene i uvjete sam izbrijao, sad me bas trazi da predjem na nesto jace jer sam u povratku kroz Bosnu WOTao runnera do besvijesti, tu sam najvise ubio remen, doslovno sam u Bosni iskopao rupu u prijenosu, jer je non stop u maksimumu, i evo sad imam mrtav start, oscilacije u ubrzanju s okretsjima
Najzalosnije mi je sto sam tako ubio Nexusa, i BBa, majstor sam za ubit remen koji bude mlohav....
A bogami i za kocnice, kome kocnica super koco, sprzim je kroz par desetaka minuta. Sebi sam skroz unistio prednju, potrosio sam disk, ljubicaste je boje, plocice su na 1/3. Koci 50% slabije. Moram prec na sinter smjesu, a neda mi ih se zagrijavati...
Gume su satrane, ovo im je druga sezona i mogu se prosverscati ako se necu puno voziti. Jer su jos mekane.