Tehnički kutak > Tuning skutera

Radilica za midrace

<< < (2/4) > >>

dario007:
Zato sto produzena klipnjaca nesto sitno spusta timinge kanala,povrsine ostaju iste,pa se ista snaga dobiva na nekih 300-400 okretaja nize.
Taj cilindar je jako momentan,rekao bi da je cilindar s najvise momenta u midrace klasi,a opet razvija dosta visoku snagu.Centriran ti je ugrubo oko 12.5trpm i ako stavis u kombinaciju produzenu klipnjacu to spustas na 12-12.2trpm,tako da ti je za tu kombinaciju bolji c16 ili max c20.
Ako planiras kao daily,nejdi preko c16 i to ti bude bolesno jaka kombinacija koja ce se vrtit oko 12soma,kretat na nekih 6soma i bit ce momenta na pretek.
Sa c20 start vec ide oko 7.5+soma,smanjuje moment,u full gasu ces dobit mozda pola ks i vrtit ga nesto vislje.
C21 je jos jaci od c20 i ja to nebi u kombi s duzom klipnjacom.

corky19:
Uzet cu u obzir tvoje savjete, ali mislim da c16 nema smisla uzimati, pa ljudi njega voze na sport pro mk2.

Pa ljudi sa SA su slagali roxa i bila je kombinacija racing mk2 + r1400, a mislim da r1400 ima još veću snagu i uži powerband od c21 i tu je bila produzena klipnjaca u igri ako se dobro sjecam.

Možda uzmem u obzir c20, ali c16 nema sanse...

dario007:
Ja sam vozio racing mk2 na nardu(11800) i nije neka uvau razlika bila kad sam c20 stavio,jedino sto se c20 nesto vislje vrti(12400),ali ima osjetno manje momenta.Da se ne lazemo dobio je snage,krajnje i okretaja,ali je to razlika max 1ks.

Kako oces tvoj izbor.Ljudi svasta slazu,ali kako se to ponasa u praksi,jebes SA-ovih 20ak ks kad je skuter on/off i ide samo u punom gasu,a vrti se 14500 okretaja.Moras uskladit komponente po namjeni,jer ako planiras vrtit 13ak soma i vise zaboravi serijski magnet i paljenje.

Ljudi voze c16 i na replici,pa cak i r1400 na dr.evu,ali daleko je to od odlicne kombinacije.

Ja sam planirao staviti r1400 na racinga mk2 i drago mi je da nisam,jer sam siguran da bi to bio overkill i to brutalni.

Inace c16 je yasuniev auspuh sa najsirim powerbandom,tako da ga je jednostavno ustelat i sa racingom ce ti peak biti na nekih 12soma,pricam to jer sam vozio narda,a c16 je jos bogatiji momentom i nesto jaci u spici.
Tako da odluci,imati 17ks na 12soma ili 18ks na 13.5soma,a tih 1500 okretaja vislje ti veze: karb,stelajuci kuplung,paljenje,prijenos u bocu,kraci vijek i neupotrebljivost u nizim okretajima.

RunnerSukosan:
Lako je sve nabacat gore ali za ustelat treba brdo iskustva... Velika je razlika izmedu 50 ili 70 base jer uvijek nes jebe pa bude cvik cvik. Procitaj radetovu temu pa ces vidit da to nije tako jednostavno, cak je i njemu radi glupe greske jednom cviknuo.

Dax:
Racing mk2 i c16 ubojita kombinacija!
Vrtilo bi se nekih 11500 na koliko je centriran cilindar,jer je c16 najaci na 11000 tako da bi cilindar taman auspuh podigao na svoju razinu!
Racing mka i c20 ti vrti Dario 007 i to je odlicna kombinacija,ali ro se vec vrti na 12000+
Cindar je centriran na 11500,a spuh skoro na 12500 tako da on to vrti taman 12200 po ps-u
E ali to je vec kombinacija upitna za sve komponenete u skuteru
Nebudes samo tako kupio lowbudget dijelo pa da traje!!!!
NEMA SANSE
Stalno ce nesto odlazit i steuja je upitna vec
Racing mk2 i c21 je vec kombinacija za nekih 12500-13000 okretaja,nisam pumo fulaoa to je vec mali overkill za racinga
Tu tek dolazi do izrazaja sve komponente na motoru i nije bas dugog vijeka!!!!

Recimo ja vozim sport pro mk2 i c16,vrtim tocno 11000,tu je spuh najaci,a cilindar centriran na 10500,taman su se poklopili
I imam stalno nekih sitnih popravaka oko stele i drugih komponeneti,ali mi je to daily setup za na posao
Ako cu nastavit jos koju godinu vozit skuter onda cu sigurno ici na racing i c16,kombinacija za oskara

A ako ti zelis ici na nesto neisprobano i jako.......idi.....samo naprijed,ali se dobro oboruzaj zivcima,strpljenjem,zeljom i lovom jer takav setup nece proci za pocetak ispod 6000+kn pravih dijelova da to donekle bude izdrzljivo!

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju