Tehnički kutak > Tuning skutera

Radilica za midrace

<< < (3/4) > >>

dario007:
Ne prasta puno ta midrace kombinacija dijelova i sto je jace i vrti se vislje to je gore.
Iskusniji od mene su imali probusene klipove,cvikane kiteve,more zaljepljenih klipova itd.
To je takav "sport" i to nije za cudjenje,jednostavno se desi,cak i kad je sve po ps-u.
Ja sam prosao 1200km i imao jedan puknuti kavez,jedno lijepljenje klipa(na srecu u ove dve havarije sam prosao ko bubreg u loju) i evo sad imam strahovito puno lufta na radilici,a uzeo skf poliamide koji su tokareni(stage6 brija)i kostaju 79e trenutno,malossi rhq radilicu i sve je ugradjeno po ps-u,vjeruj mi da je jer kod poliamida drugacije ni ne moze.
Eto kvalitetne komponente,pa nemam srece.

Jedina sreca je kad sjednes i provozas,nema tog bb-a ili maxi-a koji pruza takav osjecaj i takvu brutalnost.

Velim sreca je veliki faktor,probaj i slazi,ne zelim te odgovarati,ali smjernice imas i dobro razmisli u kojem pravcu ces ici.

Ja sam uvjeren da je racing mk2 i c16 odlicna komba i vjeruj mi da vise snage od toga ne treba,a puno toga mozes ispratiti sa serijskim ili low budget dijelovima.

Bas smo se Dax i ja prije par tjedana privatno razgovarali i zakljucili smo isto,ako oces da trga,da traje,da ima momenta i da se mozes voziti svaki dan c16 i racing mk2 ;)

Dax:

--- Citat: dario007 - 23 Svibanj, 2018, 12:21:46 ---Ne prasta puno ta midrace kombinacija dijelova i sto je jace i vrti se vislje to je gore.
Iskusniji od mene su imali probusene klipove,cvikane kiteve,more zaljepljenih klipova itd.
To je takav "sport" i to nije za cudjenje,jednostavno se desi,cak i kad je sve po ps-u.
Ja sam prosao 1200km i imao jedan puknuti kavez,jedno lijepljenje klipa(na srecu u ove dve havarije sam prosao ko bubreg u loju) i evo sad imam strahovito puno lufta na radilici,a uzeo skf poliamide koji su tokareni(stage6 brija)i kostaju 79e trenutno,malossi rhq radilicu i sve je ugradjeno po ps-u,vjeruj mi da je jer kod poliamida drugacije ni ne moze.
Eto kvalitetne komponente,pa nemam srece.

Jedina sreca je kad sjednes i provozas,nema tog bb-a ili maxi-a koji pruza takav osjecaj i takvu brutalnost.

Velim sreca je veliki faktor,probaj i slazi,ne zelim te odgovarati,ali smjernice imas i dobro razmisli u kojem pravcu ces ici.

Ja sam uvjeren da je racing mk2 i c16 odlicna komba i vjeruj mi da vise snage od toga ne treba,a puno toga mozes ispratiti sa serijskim ili low budget dijelovima.

Bas smo se Dax i ja prije par tjedana privatno razgovarali i zakljucili smo isto,ako oces da trga,da traje,da ima momenta i da se mozes voziti svaki dan c16 i racing mk2 ;)

--- Kraj citata ---
Tako je
Vise netreba!!!
I to je previse jer ce se sigurno vrtit 11500
Trebalo bi to probat,moj sljedeci cilindar ako me sport pro iznevjeri,ali potro tako fino ide nadam se da nece
Daily do 11000,a sve preko je brutala za vrtit i zezanciju,KO VOLI NEK IZVOLI

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

Tomi_ZG:
Dax nema šanse da je c16 najjači na 11 hiljada,pa to je spuh jači od narda a nardo se rado zavrti do 12,druga priča kaj to na tvom cilindru igra jer mu tak paše,al taj spuh je sam po sebi jači odnosno peak mu je dosta viši od 11k

dario007:
Tesko je to ovako napamet znati,ali svakako veliki utjecaj ima cilindar kako ce auspuh raditi.
Vidli smo i probali tog njegovog c16 i na 12 i na 11.8 i na 11.5 i evo on se sad jos spustio i tu se najbolje gadjaju.Cemu vrtiti previsoko a dobijes nista ili jako malo,a bitno skracujes vijek masine.

Tak sam i ja c20 zavrtio i 13500 soma,ali po mom osjecaju iznad 13soma gubi dah,najbolji je na nekih 12500,al ja ga vrtim 12.2 trenutno,za neki iber bi ga trebao jos malo podici.

Sa nardom mi je najjaci peak bio od 11200-11800 na racingu,max sto se mogao zavrtiti u krajnjoj je bilo 12500.

Tako da on sa c16 ima taj peak nize,jer je cilindar slabiji i nizi s timinzima.

Bitan je peak AUSPUHA I CILINDRA,jer ako gledamo samo auspuh onda je c16 od 10-12.5 otprilike

Ps-Dobra tema o radilici :D

corky19:
Naravno, jasno mi je da s većim okretajima dolazi i do povećanog trošenja dijelova, a i potrebniji su kvalitetniji dijelovi koji su pritom skuplji.

Nisam spomenuo i da već imam neke komponente na postojećem setupu (komplet oversize prijenos, cnc zvono, štelajuće kvačilo, deklo getribe s dva dodatna ležaja, primar 13/43 (17 % produženje), phbg 19, radlica pune polutke na bolcnu 10.

Radilica se sigurno mijenja i ide nova na bolcnu 12, sad je samo pitanje da li da uzmem standardnu dužinu klipnjače ili produženu ? Financijski gledano je praktički ista stvar, jedino za verziju s produženom klipnjačom moram nadoplatit 25 eura za spacer i duže brezone.

Ima li još kakvih pozitivnih/negativnih stvari oko produžene klipnjače ? Samo spušta timinge kanala i snaga ostaje ista samo na nižim okretajima ? Znači zbog produžene klipnjače isti setup će se vrtiti na nižim okretajima i zato treba "slabiji auspuh" koji bi bio optimalan za rad na takvim nižim okretajima, a ovi jači (C20,C21) bi u tom slučaju bili overkill ?

Što se tiče karburatora lako mogu stavit i još veći (tipa 24 mm), ali to mi nije privlačno jer Minarelli ima dosta skučen prostor. Za takav pothvat bi trebao uzeti stage6 subframe,novu prirubnicu + rezanje kade, blatobrana, itd., ugl. previše bi iskasapio cijeli motor. Pokušat ću zamijeniti phbg 19 za phbg 21, ako nekome paše ta kombinacija neka se javi...

Ugl. još se mislim oko radilice (produžena klipnjača ili standard) i oko auspuha (c16 ili c20,  c21 otpada definitivno).

Znači kombinacija c16 + racing mk2 bi se vrtila na nekih 12000 okretaja, a c20 + racing mk2 na nekih 12500.
Nekako me više vuče c20, nemojte me krivo shvatit u smislu da ne želim poslušati vaše savjete, ali eto, ne znam stvarno.
U nekoj budućnosti planiram i inner rotor ubaciti pa me možda zbog toga vuče na jači spuh, a i zbog toga što ga Dario ima hehe  ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju